search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:34
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στα παιδιά – Χαμηλή η εμβολιαστική κάλυψη

28.09.2021 08:31
paidia_new

Εντείνονται οι προσπάθειες των υγειονομικών αρχών να πείσουν όλο και περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19, ενόψει έλευσης του χειμώνα.

Το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η πανδημία δείχνει αυξητική τάση και το ποσοστό εμβολιασμών σε κάποιες περιοχές παραμένει χαμηλό.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με την τελευταία επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας την περασμένη Τρίτη, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στο σύνολο του πληθυσμού με έστω μία δόση ήταν 60,67%.

Ωστόσο, το αντίστοιχο ποσοστό στη Βόρεια Ελλάδα κυμαινόταν από 43,5% στο Κιλκίς έως 57% στην Κοζάνη.

Στον αντίποδα, πάνω από τον μέσο όρο στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι οι νησιωτικές περιοχές της χώρας, η Πρέβεζα, καθώς και ο βόρειος, ο κεντρικός και ο νότιος τομέας Αθηνών. 

Ανησυχία για τα παιδια

Η άλλη ανησυχία των ειδικών είναι η εξέλιξη της πανδημίας στα παιδιά και τους εφήβους σε ένα περιβάλλον αυξημένης κινητικότητας, λόγω και του ανοίγματος των σχολείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, που παρουσίασε την περασμένη Πέμπτη η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Βάνα Παπαευαγγέλου, την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα σε άτομα ηλικίας 4 έως 18 ετών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 24% του συνόλου των νέων μολύνσεων. 

Αυτή την περίοδο η μεγάλη πλειονότητα των νέων ραντεβού της πρώτης δόσης είναι από άτομα ηλικίας κάτω των 35 ετών. Εως και τις αρχές της εβδομάδας, το ποσοστό των εμβολιασμένων στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 34 ετών ήταν 58%, στους 25 έως 29 ετών 57% και στους 18 έως 24 ετών  48%. Ενας στους πέντε εφήβους 15 έως 17 ετών και το 13% των παιδιών 12 έως 14 ετών είχε ήδη εμβολιαστεί έναντι της COVID-19.

Οπως ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου, «όπως στους ενήλικες, έτσι και στους εφήβους παρατηρείται σημαντική διακύμανση της εμβολιαστικής κάλυψης στις διάφορες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας, με τη Νότια Ελλάδα να εμφανίζει υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού».

Διαβάστε επίσης

ΕΟΔΥ: Τα σημεία που θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Φρεγάτες Belharra: Γιατί οι Τούρκοι τις τρέμουν – Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο (Video)

Κορωνοϊός: «Αγριεύει» η δικαιοσύνη με τις ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:34