search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Κρήτη: Νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ – Δεκάδες οι μετασεισμοί

28.09.2021 08:24
ARKALOXWRI22

Νέος ισχυρός σεισμός της τάξεως των 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη.

Δεκάδες είναι οι μετασεισμικές δονήσεις που ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ , χθες το πρωί στο Αρκαλοχώρι. Στις 7.48 το πρωί της Τρίτης, σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ, με το ίδιο πάντα επίκεντρο 21 Χλμ. ΔΒΔ της Άρβης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 13,3 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τους δεκάδες μετασεισμούς.

Νέες καταρρεύσεις κτιρίων στο Αρκαλοχώρι

Από τη νέα σεισμική δόνηση των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινωα Πεδιάδος Ολγα Δραμουντάνη σε αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές εμφανίζονται νέες καταρρεύσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης που έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Μπαράζ μετασεισμών

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί εντάσεως 4,4 ρίχτερ αμφότεροι, στις 23.10 και στις 00.37 μετά τα μεσάνυχτα.

Επίσης, σεισμική δόνηση εντάσεων 3,5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2.13.

Λίγο αργότερα, δύο σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν στην σε στεριά και θάλασσα. Η πρώτη, με ένταση 3,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο, 21 χλμ ΝΔ της Άρβης, σε εστιακό βάθος 10 χλμ, και η δεύτερη, 3 λεπτά αργότερα με 3,5 ρίχτερ στα 15,9 χλμ εστιακό βάθος. Ακολούθησε πληθώρα μετασεισμικών δονήσεων μέχρι και τις 6:30 το πρωί.

Οι μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ είναι περισσότεροι από 100, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28.09.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της κοινότητας Αρκαλοχωρίου, Χρυσούλα Κεγκέρογλου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Τα σημεία που θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

Φρεγάτες Belharra: Γιατί οι Τούρκοι τις τρέμουν – Πώς αλλάζουν οι ισορροπίες στο Αιγαίο (Video)

Κορωνοϊός: «Αγριεύει» η δικαιοσύνη με τις ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:30