search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:11
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Ποιες παρελάσεις; Να σώσουμε τα Χριστούγεννα», λέει ο Παυλάκης

30.09.2021 08:43
xristougenna_new

Απαισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας, με βάση και τα υπάρχοντα υγειονομικά δεδομένα, παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρέπει να τίθεται θέμα διεξαγωγής παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων.

Αντιθέτως, όπως τόνισε, αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη.

Σχετικά, με την επιβράδυνση στους εμβολιασμούς, επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες και η κυβέρνηση να άλλαζε στρατηγική, παίρνοντας παράδειγμα από άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία.

Μάλιστα, ο γιατρός σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες.

«Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα», σημείωσε.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν», εννοώντας τον περσινό.

Τέλος, υπογράμμισε πως με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση – Πέφτει η θερμοκρασία, έρχονται βροχές και καταιγίδες (Videos)

Εμβολιασμός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση (Video)

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 23:11