search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:42
MENU CLOSE

Guardian: 2 ελληνικοί προορισμοί στη λίστα με τους 10 καλύτερους του φθινοπώρου

05.10.2021 21:17
5149410

Δύο ελληνικοί προορισμοί συμπεριλαμβάνονται στο τοπ10 του Guardian για το φετινό Φθινόπωρο

Παραδοσιακά η Μεσόγειος προσελκύει τουρισμό ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ευρώπη το φθινόπωρο καθώς ο καιρός παραμένει ήπιος και προσφέρει τη δυνατότητα για χαλάρωση και κάποιες τελευταίες βουτιές στη θάλασσα

Φυσικά, πέρα από τον καιρό, υπάρχουν άλλοι τόσοι λόγοι που τους καθιστούν ιδανικούς προορισμούς για φθινοπωρινές εξορμήσεις, καθώς προσφέρουν πολλά περισσότερα, όπως φανταστικό φαγητό και αξιοθέατα.

Μακρύ-Γιαλός, Κρήτη

Το φθινόπωρο στην Κρήτη είναι καταπληκτικό· η θερμοκρασία κυμαίνεται σταθερά γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου, τα καταγάλανα νερά του Λιβυκού πελάγους σας προσκαλούν ακόμα για βουτιές μακριά από τα πλήθη του καλοκαιριού καθώς παραμένουν ζεστά μέχρι και τον Νοέμβριο, ενώ οι ταβέρνες είναι ακόμα ανοιχτές, σερβίροντας ρακές και γνήσια κρητική φιλοξενία. Μεγάλο μέρος της ανατολικής πλευράς του νησιού έχει υπεραναπτυχθεί, αλλά υπάρχει ακόμη μια υπέροχη, χαμηλών τόνων εναλλακτική λύση στη νότια ακτή.

Γνωστό τουριστικό θέρετρο, ο Μακρύ-Γιαλός, ανήκει στον νομό Λασιθίου και πήρε το όνομά του από την αμμώδη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων. Η ευρύτερη περιοχή διαθέτει πληθώρα παρθένων παραλιών, ιδανικών για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση.

Λέρος

Αυτό το ήρεμο νησάκι των Δωδεκανήσων παραμένει μαγευτικό και τον Οκτώβριο. Η θερμοκρασία, και εδώ, το φθινόπωρο παραμένει γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου· θάλασσες αρκετά ζεστές για να κολυμπήσετε ή να βουτήξετε σε ναυάγια και ζωντανή ατμόσφαιρα που σε τίποτα δεν θυμίζει χειμώνα σε νησί, χάρη στον ντόπιο πληθυσμό που μένει εδώ μόνιμα όλο το χρόνο.

Η Λέρος είναι ένα σχετικά μικρό νησί που έχει καταφέρει να διατηρήσει τον χαρακτήρα του μέσα στα χρόνια, προσφέροντας μέχρι και σήμερα στους επισκέπτες του την εμπειρία ενός αυθεντικού ελληνικού νησιού. Γραφικοί όρμοι, αμμώδεις παραλίες με κρυστάλλινα νερά, ελαιώνες, πευκοδάση και ορεινά λιβάδια· η Λέρος διαθέτει ένα πλούσιο τοπίο, γεμάτο εναλλαγές.

Το ενδιαφέρον παρελθόν του νησιού αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική του. Το εντυπωσιακό κάστρο του νησιού, καθώς και πολλές από τις εκκλησίες του, χτίστηκαν από τους Βυζαντικούς που αποίκισαν το νησί τον 11ο αιώνα.

Αργότερα, η Λέρος έγινε επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά τον 19ο αιώνα πολλοί έμποροι του νησιού αναπτύχθηκαν οικονομικά και έχτισαν νεοκλασικά αρχοντικά που δεσπόζουν μέχρι και σήμερα διάσπαρτα ανάμεσα στα κτίρια παραδοσιακής ελληνικής αρχιτεκτονικής.

Τη λίστα συμπληρώνουν άλλοι οκτώ εξίσου πανέμορφοι προορισμοί στην Πορτογαλία, τη Μαδέιρα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Κροατία.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Νέο «Nammos» και πεντάστερο ετοιμάζεται στη θέση του κάμπινγκ της «Παράγκας»

Sex and the City: Ανακοινώθηκε το reboot «And Just Like That»

Η Σκορδά έβαλε τιμωρία τον Λιάγκα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:36