search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:57
MENU CLOSE

Νέο μήνυμα από το facebook: «Εργαζόμαστε για τον εντοπισμό σφαλμάτων – Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη»

05.10.2021 00:04
Κόκκινη κάρτα στον Τραμπ για παραπληροφόρηση από Facebook και Twitter - Για ποιο λόγο - Media

Με ένα νέο μήνυμα μέσω twitter ο επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mike Schroepfer ζητεί ειλικρινά συγγνώμη και δηλώνει πως η εφαρμογή αντιμετωπίζει πρόβλημα δικτύωσης και πως εργάζονται για τον εντοπισμό του σφάλματος.

Περισσότερες από πέντε ώρες έχει κρατήσει το «κρασάρισμα» του Facebook και των «συνοδών» εφαρμογών του Messenger, Instagram και WhatsApp με αποτέλεσμα πλήθος χρηστών να αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνδεσιμότητας ενώ υπάρχουν και φόβοι για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος των ΝΥΤ μετέδωσε μαρτυρίες εργαζομένων πως οι κάρτες εισόδου τους έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Σε ανάρτηση του επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mike Schroepfer, στο Τwitter, ζητεί «συγγνώμη σε όλους όσοι επηρεάζονται από τις διακοπές των υπηρεσιών που υποστηρίζονται από το Facebook».

«Αντιμετωπίζουμε προβλήματα δικτύωσης και οι ομάδες εργάζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα για τον εντοπισμό σφαλμάτωνκαι την αποκατάστασή τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα», προστίθεται στο μήνυμα.

Η πλατφόρμα των σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων μηνιαίων χρηστών διανύει μια από τις χειρότερες κρίσεις για τη φήμη της τις τελευταίες δυο εβδομάδες, εξαιτίας των αποκαλύψεων μιας μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Πρώην μηχανικός υπεύθυνη προϊόντος στο Facebook, η Φράνσις Χόγκεν διέρρευσε πολλά εσωτερικά έγγραφα, συγκεκριμένα στη Wall Street Journal, και κατηγόρησε τον όμιλο ότι “(επιλέγει) το όφελος παρά την ασφάλεια”, των χρηστών του, σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.

Στη Γουόλ Στριτ, η τιμή της μετοχής του Facebook, που κατέγραψε ήδη πτώση στην αρχή της συνεδρίασης, επιτάχυνε τις απώλειές της και σημείωσε πτώση κατά σχεδόν 6%.

Πάντως η αλήθεια είναι πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook είχε επιλέξει μυστικοπάθεια στο παρελθόν αναφορικά με τις αιτίες που έχουν προκαλέσει ανάλογα προβλήματα, ακόμα και μετά την επίλυσή τους.

Το 2019, για παράδειγμα, όταν υπέστη άλλο ένα μεγάλο «κρασάρισμα», είχε απλά αναφέρει πως «κάποιες συνηθισμένες εργασίες συντήρησης» οδήγησαν σε αυτή την εξέλιξη. 

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται το «θρίλερ» Evergrande: Αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής

ΗΠΑ για παρενόχληση Nautical Geo: Ενθαρρύνουν την επίλυση των διαφορών σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

Κορωνοϊός: Γιατί τα «κύματα» της πανδημίας διαρκούν δύο μήνες – Ο ιός και η ανθρώπινη συμπεριφορά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10