search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Λινού: Τα νέα μέτρα μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων

07.10.2021 08:33
ermou_new

Ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από το υπουργείο Υγείας εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα η καθηγήτρια, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, σχολίασε ότι τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων.

Όπως είπε η Αθηνά Λινού, έχει κάποιες ενστάσεις που αφορούν αρχικά τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα, καθώς σύμφωνα με την ίδια θα έπρεπε να παρουσιαστούν ως παραίνεση για τους ανεμβολίαστους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των εμβολιασμένων.

Υπογράμμισε δε ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.

Η καθηγήτρια αφού παρατήρησε ότι οι περιορισμοί που αφορούν θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών, εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να έχουμε μια έξαρση κρουσμάτων.

«Οι 15 μέρες μπορεί να είναι πολλές και να βρεθούμε προ πολλής μεγάλης έξαρσης τότε» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Τα σημεία για να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Πυροβολισμοί στην Ανάβυσσο – Τρεις τραυματίες

Ξύλο στην πορεία των εκπαιδευτικών – Επέμβαση των ΜΑΤ για να μείνει ανοικτή λωρίδα δρόμου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:52