search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:03
MENU CLOSE

Υπόθεση σοκ στον Βόλο: Δεμένο με αλυσίδα είχαν τον 55χρονο γιο τους (Video)

09.10.2021 10:54
ALOIBERI

Δεμένο με αλυσίδα 15 μέτρων (!) είχαν στην αυλή του σπιτιού τους τον 55χρονο γιο τους δυο ηλικιωμένοι. Σύμφωνα με τους ίδιους, ο 55χρονος ήταν επιθετικός και δήλωσαν ότι φοβόντουσαν μην κάνει κακό σε άλλους ανθρώπου.

Ο άνδρας, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ζούσε σε μια παράγκα και πήγαινε σε εξωτερική τουαλέτα και όπως τονίζει το magnesianews που ανέδειξε το ζήτημα, η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου κάθισαν στο εδώλιο οι ηλικιωμένοι ρομά γονείς του, κατηγορούμενοι για παράνομη κατακράτηση επί μακρό.

Οι δικαστές με έκπληξη άκουγαν τις συνθήκες που ζει ο 50χρονος άνδρας (δεμένος με αλυσίδα να μένει σε παράγκα και όταν δεν έχει καλό καιρό να μπαίνει στο σπίτι), και καταδίκασε τους γονείς του θύματος 75 και 79 χρονών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και χρηματική ποινή, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον ποινή 10 μηνών.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου κάλεσε τους κατηγορούμενους να βρουν λύση, καθώς το παιδί τους δεν είναι ζώο για να διαβιεί δεμένο με μια αλυσίδα και τους κάλεσε να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.

Μετά την καταδικαστική απόφαση του Αυτόφωρου οι γονείς του άνδρα κατέθεσαν αίτημα στην Εισαγγελία για ακούσια νοσηλεία, ενώ κινήθηκε και η διαδικασία της δικαστικής συμπαράστασης, στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει έρευνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις συνθήκες διαβίωσης του μεσήλικα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γούσης, τόνισε ότι το οι γονείς τόνισαν ότι το παιδί τους είναι ψυχικά ασθενής και αντιμετωπίζει σοβαρά ζητήματα αλκοολισμού. «Έχοντας φροντίσει το παιδί για 50 χρόνια, οι γονείς, κατά τη γνώμη μου εσφαλμένα, θεώρησαν ότι η λύση που έπρεπε να δώσουν ήταν να δέσουν με μια αλυσίδα τις τελευταίες ημέρες στο χώρο της αυλής τους, ώστε να μην προκαλεί προβλήματα σε τρίτους. Η συμπεριφορά αυτή είναι ποινικά κολάσιμη, αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη και ελπίζω η σημερινή δίκη να είναι μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός και παιδιά: Ανατροπή από νέα μελέτη για τη μετάλλαξη Δέλτα

Σταϊκούρας: Η ενεργειακή κρίση θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022

Τραμπ: Νέο ρατσιστικό κρεσέντο κατά μεταναστών – «Πολλοί από αυτούς έχουν πιθανόν AIDS»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58