search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:38
MENU CLOSE

Απεργία εκπαιδευτικών: Μαζική και με παλμό η πορεία για την αξιολόγηση (Photos/video)

11.10.2021 14:57
POREIAD

Μεγαλειώδες και με παλμό το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών που έφτασε το μεσημέρι Βουλή. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην διαδικασία της αξιολόγησης αλλά και γενικότερα στις αλλαγές που προωθούνται στο υπουργείο Παιδείας.

Όταν οι εκπαιδευτικοί έφτασαν στο Σύνταγμα από το Εφετείο που είχαν αρχικά συγκεντρωθεί, τους υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα οι μαθητές και οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στα Προπύλαια.

Την απεργία στηρίζει με απόφασή της και η ΑΔΕΔΥ που είχε κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 11:30 μέχρι τις 14:30.

Στη συγκέντρωση δεν καλούσαν μόνο εκπαιδευτικοί αλλά και συντονιστικά μαθητών, οι οποίοι εκτός των άλλων διαμαρτύρονται και για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να κάνουν μάθημα εν μέσω πανδημίας.

Οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και επίσης κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Εκτός από την αξιολόγηση, οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και στην αγωγή που κατέθεσε η Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. Απόφαση που πάρθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών.

Όπως είναι φυσικό, πολλοί δρόμοι της Αθήνας έκλεισαν και η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Λίγο μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία και σταδιακά οι δρόμοι ανοίγουν…

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία είναι πολύ μεγάλη.

«Η αξιολόγηση στοχοποιεί τα δημόσια σχολεία»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, τονίζει ότι «η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών έχει ως αποκλειστικό στόχο να μεταφερθούν οι ευθύνες του κράτους στους εκπαιδευτικούς και να στοχοποιηθούν τα δημόσια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί για τις διαχρονικές ελλείψεις και αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος, που στην ουσία αποτελούν πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων».

ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΠΟΣΕΕΠΕΑ και ΟΙΕΛΕ είχαν προσφύγει στο Εφετείο για ακύρωση της απόφασης, γι αυτό και η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε έξω από το κτίριο.

Σε ανακοίνωση, μεταξύ άλλων τονιζόταν πως «αποκαλύπτεται ότι σταθερή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ., είναι ο αυταρχισμός, η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και η καταστολή.

Καταγγέλλουμε τις παραπάνω πολιτικές επιλογές και μεθοδεύσεις, που συνοδεύονται με χημικά, αύρες και άσκηση βίας κατά των εκπαιδευτικών.

Η μακρόχρονη ιστορία του εκπαιδευτικού κινήματος μέσα από τους οργανωμένους αγώνες του κλάδου ΔΕΝ υποτάσσεται- ΔΕ λυγίζει».

«Μεγάλη μάχη για τη δημόσια εκπαίδευση»

«Σήμερα οι εκπαιδευτικοί δίνουν μια μεγάλη μάχη για τη δημόσια εκπαίδευση. Δίνουν μια μάχη για το δικαίωμα στη μόρφωση αλλά και για τη δημοκρατία.

Βλέπουμε μια μαζική συμμετοχή η οποία στην πράξη έρχεται να δώσει μια ηχηρή απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και στο νόμο Χατζηδάκη, που επιχείρησε με τις ρυθμίσεις να καταστείλει τη συνδικαλιστική και μαζική δράση. Νομίζω η μαζική παρουσία είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτή την αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική» αναφέρει σε δήλώσή της η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ντελιβεράς δίνει μαθήματα ανθρωπιάς – Η viral εικόνα με τον άστεγο και τα αποθεωτικά σχόλια (photos)

Λέκκας για Εύβοια: Δεν έγιναν οι σωστές παρεμβάσεις για τα αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα (Video)

Πάρνηθα: Ελάφι ψυχοραγούσε αβοήθητο επί 3 μέρες – Προκλητική αδιαφορία από το δασαρχείο καταγγέλλει πολίτης (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:36