search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:24
MENU CLOSE

Φρεγάτες, ναυπηγεία και «κουρέματα»

12.10.2021 07:30
naupigeia-new

Σχεδόν «μαύρα» τα έβαψαν οι διεκδικητές – σε πρώιμη φάση βέβαια, γιατί ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί – των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, βλέποντας ότι η αμυντική συμφωνία που υπογράψαμε με την Γαλλία, δεν προβλέπει την ενίσχυση των ναυπηγείων με κατασκευές τουλάχιστον σε ένα στάδιο των φρεγατών, που κατά κάποιον τρόπο θα έδινε σημαντική ώθηση στο αναπτυξιακό τους πλάνο.

Για τον μεν Σκαραμαγκά μπορεί να υπάρξει μια μικρή εμπλοκή στην οριστικοποίηση της μεταβίβασης στο νέο ιδιοκτήτη Γιώργο Προκοπίου, αφού ο Δήμος διαμαρτύρεται ότι εντάχθηκε στην πώληση, μέρος του παραλιακού μετώπου που ανήκει στο Δήμο. Οι γνωρίζοντες όμως λένε ότι η προσφυγή στο ΣτΕ θα τους δικαιώσει.

Σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία Ελευσίνας, το project βρίσκεται στον αέρα αφού η αμερικανική ONEX δεν έχει καταφέρει ακόμα να πείσει για κούρεμα 400 εκατομμυρίων σε δάνεια και υποχρεώσεις προς το δημόσιο – βροχή τα «κουρέματα» σε εκατομμύρια – και επιπροσθέτως να ενταχθεί το project στον πτωχευτικό νόμο. Στην κυβέρνηση λένε, ότι είναι θέμα ημερών να ξεμπλοκάρουν τα προβλήματα. Δηλαδή ζήσε (εκλογικό) Μάη μου…

Διαβάστε επίσης:

Μαζεύονται οι… απώλειες

Θα παραδώσει τη βουλευτική έδρα ο Μπογδάνος;

400 εκατομμύρια σε ξενοδόχο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:24