search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:21
MENU CLOSE

Κρήτη: Το ξωκκλήσι που έγινε διάσημο λόγω Ντέμι Μουρ, γκρεμίστηκε από τον σεισμό (Photo/Videos)

12.10.2021 18:39
moore_new (1)

Ένας ιστορικός ναός, ο μοναδικός του Ξερόκαμπου Σητείας που χρονολογείται από το 1895 κατέρρευσε σε δευτερόλεπτα από τη μανία του Εγκέλαδου με τα 6,3 ρίχτερ.

Ήταν πριν λίγο καιρό, που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν σε ένα μικρό εκκλησάκι στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, με αφορμή μια εκδήλωση με “άρωμα” Χόλιγουντ. Αυτό το ίδιο εκκλησάκι γίνεται ξανά “πρωτοσέλιδο”, με αφορμή όμως τον ισχυρότατο σεισμό των 6,3 Ρίχτερ.

Στις αρχές Ιουλίου το ξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο Σητείας, έγινε γνωστό με αφορμή μια βάφτιση με νονά την ηθοποιό Ντέμι Μουρ. Εκεί είχε επιλέξει το ζεύγος Ανδρέα και Αθανασίας Στέγγου να βαφτιστεί η κόρη τους, που πήρε τ’ όνομα Αριάδνη-Ζωή.

Βάφτιση Ντέμι Μουρ

Οι φωτογραφίες από το γεγονός έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, διαφημίζοντας και την ιδιαίτερη ομορφιά της περιοχής.

“Ελπίζουμε να την ξαναφτιάξουμε” αναφέρει στην κάμερα του Cretalive η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξάνδρα Παπαθανασάκη. Όπως επισημαίνει, πολλοί ήταν αυτοί, όχι μόνο ντόπιοι αλλά και άνθρωποι από το εξωτερικό που επέλεγαν τον συγκεκριμένο ναό για την τέλεση μυστηρίων όπως γάμοι και βαφτίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο οι πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα τόσο στον Ξερόκαμπο όσο και στη Ζάκρο είναι στο 100%.

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Άνδρας έσκισε τα λάστιχα 36 αυτοκινήτων μέσα στη νύχτα

Γλυφάδα: Έκλεψαν το πιστόλι γνωστού επιχειρηματία της εστίασης και 15.000 ευρώ

Σεισμός-Κρήτη: Αισθητός μέχρι το Κάιρο!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:20