search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:46
MENU CLOSE

Παγώνη για Βόρεια Ελλάδα: «Δεν γίνεται το 50% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι» (Video)

16.10.2021 14:53
Παγώνη: Το θέμα δεν είναι εάν θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, αλλά αν θα σουβλίσουμε αρνί - Media

Τους λόγους που η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει υψηλό αριθμό θανάτων λόγω κορωνοϊού, εξήγησε με δηλώσεις της η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

«Οι τόσοι θάνατοι αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων. Αν ήμασταν σαν τη Δανία που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, θα είχαμε 5-6 θανάτους. Τώρα είμαστε σαν τη Ρουμανία», τόνισε η Παγώνη στο ΣΚΑΪ μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τόνισε επίσης πως τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά στις μεγάλες ηλικίες και στα παιδιά 12 έως 15 ετών, γεγονός που δικαιολογείται όσον αφορά τα παιδιά γιατί είναι προβληματισμένοι οι γονείς. Αναφορικά με τα χαμηλά επίπεδα εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα εξέφρασε τον προβληματισμό της λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν το 40%-45% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι».

«Αν ένα ποσοστό της τάξεως του 11% που δεν έχει εμβολιαστεί είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 πολίτες», είπε.

Τέλος, τόνισε πως οι εμβολιασμένοι πολίτες που νοσούν και καταλήγουν στο νοσοκομείο φτάνουν περίπου στο 10%, ενώ ότι αυτοί που πεθαίνουν είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με βαριά υποκείμενα νοσήματα που δεν είναι ρυθμισμένα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Όχι και στα 29 ρε γ@@το….» – Ανάρτηση – «γροθιά» του δήμαρχου Τρικκαίων

Γιάννης Καλλιάνος: Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό του γραφείο – Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ (Photos)

ΑΠΘ: Κορωνοπάρτι με πάνω από 1.500 άτομα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:45