search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Καμένα Βούρλα: Εντοπίστηκε το ζευγάρι των Άγγλων στο βουνό

17.10.2021 23:13
EMAK_new

Περισσότερο από 3 ώρες αναζητούσε η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ αλλά και πυροσβέστες από την Φθιώτιδα, ένα ζευγάρι ‘Αγγλων τουριστών που «χάθηκαν» στο βουνό πάνω από τα Καμένα Βούρλα.

Η αναζήτηση άρχισε στις 5:30 το απόγευμα όταν ενημέρωσαν το “112”, ενώ κρατούσαν συνεχώς επαφή με τους ανθρώπους που αναζητούσαν.

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ οι 2 ομάδες της 7ης ΕΜΑΚ μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν σε μία απόκρημνη ορεινή περιοχή καθώς οι δυο τους ήταν εγκλωβισμένοι μέσα σε βράχους και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Πάνω από μισή ώρα χρειάστηκαν οι πυροσβέστες για να μπορέσουν να τους οδηγήσουν με ασφάλεια από το συγκεκριμένο βραχώδης σημείο στο μονοπάτι. Όπως αναφέρεται είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται στα Καμένα Βούρλα χάνουν τον προσανατολισμό τους όταν βρίσκονται στο βουνό.

Όμως, τα περισσότερα από τα μονοπάτια στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν σήμανση και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να οδηγηθούν σε ασφαλές σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ θωρακίζει περαιτέρω τη χώρα μας από εξωτερικές απειλές

Γλυκά Νερά: Βαφτίστηκε η μικρή Λυδία στην Αλόννησο – Οι τρεις νονοί της κόρης της Κάρολαϊν

Έρχονται οι «Μωβ περιοχές»: Ποια μέτρα για τον κορωνοϊό θα ισχύουν σε αυτές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:18