search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:24
MENU CLOSE

Προειδοποίηση Γώγου για «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού – Και νέα έκκληση για εμβολιασμό (Video)

17.10.2021 10:40
gwgos

Καμπανάκι κινδύνου για το «κοκτέιλ» γρίπης και κορωνοϊού έκρουσε ο καθηγητής Παθολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν. Τόνισε δε ότι αν κάποιος νοσήσει και από τους δύο ιούς οι πιθανότητες για «κακή έκβαση» διπλασιάζονται. 

«Η επιδημιολογική πίεση από τον κορωνοϊό παραμένει σημαντική και αν σε αυτή προστεθεί και η γρίπη, προφανώς και η νοσηρότητα θα αυξηθεί. Παράλληλα, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση πολλαπλασιάζεται η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ. 

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί και για τον ιό της γρίπης και για τον κορωνοϊό ώστε να αποφευχθεί η συνύπαρξη των δύο επιδημιών. 

«Πέρυσι το αποφύγαμε αυτό γιατί ο κόσμος εμβολιάστηκε για τη γρίπη και είχαμε την καλύτερη εμβολιαστική κάλυψη. Αν προσθέσουμε και την προφύλαξη που υπήρχε με τις μάσκες, καταφέραμε να εξαφανίσουμε σχεδόν τη γρίπη», κατέληξε.  

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών ρεύματος

Sportime: «Κάναμε ένα σοβαρό λάθος» – Η δημόσια συγγνώμη

Χριστοδουλάκης: Κανονικά οι διαδικασίες – Κομβικός ο ρόλος Παπανδρέου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:22