search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:00
MENU CLOSE

Στο «τραπέζι» διόδια στο κέντρο της Αθήνας -Μειώνονται κατά 50% οι άδειες δακτυλίου

18.10.2021 16:55
daktylios-new

«Κόφτης» κατά 50% μπαίνει στις άδειες για την ελεύθερη μετακίνηση οχημάτων στο δακτύλιο, σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

«Οι εξαιρέσεις ήταν υπερβολικές και για αυτό θα πέσει μαχαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Σκάι 100,3.

Ο νέος δακτύλιος θα τεθεί σε ισχύ κανονικά από τις 25 Οκτωβρίου και ελεύθερα θα κινούνται τα υβριδικά και euro 6 οχήματα, όπως δήλωσε ο Υπουργός ενώ διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για καθολική απαγόρευση εισόδου ΙΧ στο κέντρο, όπως ισχύει σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. «Μιλάμε για ένα μέτρο, το οποίο ίσχυε και παλαιότερα. Κατανοώ ότι αυτό είναι μία δύσκολη συνθήκη, διότι οι περισσότεροι από εμάς είχαμε ξεμάθει τα δύο χρόνια της πανδημίας», πρόσθεσε. Και συνέχισε:  «Δεν μπορούμε να κάνουμε εξαιρέσεις για όλους, διότι δεν θα αντιμετωπίσουμε έτσι και το περιβαλλοντικό πρόβλημα, αλλά και το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης».

Μάλιστα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι θα γίνουν αλλαγές και στο σύστημα τροφοδοσίας των καταστημάτων χαρακτηρίζοντάς το προβληματικό. «Γιατί στην Αθήνα μπορείς να φορτώνεις και να ξεφορτώνεις με φορτηγά άνω των τριών τόνων από τις 7:00 μέχρι τις 10:30 το πρωί και από τις 2:30 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι και είσαι και ελεύθερος μετά τις 7:00 το βράδυ να κάνεις φορτώσεις και εκφορτώσεις. Αυτό είναι ένα ζήτημα, που πρέπει να το λύσουμε», σημείωσε επίσης ο κ. Καραμανλής.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διοδίων στο κέντρο της Αθήνας, απάντησε ότι θα μπορούσε να υπάρχει στο τραπέζι για το μέλλον κάποιο περιβαλλοντικό τέλος, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση στην Ευρώπη, στη λογική «ο ρυπαίνων πληρώνει».

Για την κατάσταση στα ΜΜΜ, τόνισε ότι βρισκόμαστε ακόμη σε ένα στάδιο προσαρμογής, και  ότι ήδη γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά για αύξηση των λεωφορείων,ενώ παράλληλα προανήγγειλε τη διεύρυνση σταδιακά των ορίων του μικρού δακτυλίου. 

Διαβάστε επίσης:

Αρχαία Ολυμπία: Διαμαρτυρία αυτονομιστών από το Θιβέτ κατά την αφή της φλόγας (Photos)

«Αρχάγγελος»: Έκκληση της ΕΛ.ΑΣ. για μάρτυρες του τροχαίου

Καιρός: Ξανά βροχές την Τρίτη – Πού θα χρειαστεί ομπρέλα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:00