search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:26
MENU CLOSE

Εμβόλιο Pfizer: Ο ΕΜΑ εξετάζει τη χορήγησή του σε παιδιά 5-11 ετών

18.10.2021 18:16
emvolio_new

Την αίτηση της εταιρείας BioNTech/Pfizer για την επέκταση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού σε παιδιά 5-11 ετών αναμένεται να αξιολογήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων(ΕΜΑ).

Το εμβόλιο της Pfizer τύπου mRNA μέχρι στιγμής χορηγείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω και λειτουργεί προετοιμάζοντας το σώμα να αμυνθεί ενάντια στον κορωνοϊό.

Η επιτροπή φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση (CHMP) του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων θα αναθεωρήσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων τρέχουσας κλινικής μελέτης που περιελάμβανε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την επέκταση της χρήσης του. Η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στη συνέχεια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Ο EMA θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του, το οποίο αναμένεται σε μερικούς μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνεται η ένταση Ρωσίας-Δύσης: Η Μόσχα κλείνει την αντιπροσωπεία της στο ΝΑΤΟ (Video)

Αυστραλία: Αγωνία για την 4χρονη Κλίο που εξαφανίστηκε από κάμπινγκ (photos/videos)

Ρωσία-Γερμανία: Γέμισε φυσικό αέριο ο Nord Stream 2

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24