search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:47
MENU CLOSE

Μπορούν οι γυναίκες να έχουν οργασμό κάνοντας γυμναστική;

19.10.2021 21:06
Gymnastikh

Το παραπάνω ερώτημα απασχολεί τον τελευταίο καιρό το γυναικείο φύλο στα σόσιαλ μιντια και συγκεκριμένα στο Tik Tok.

Ο λόγος για το Coregrasm, που θέλει όσες γυναίκες κάνουν κοιλιακούς να βιώνουν και οργασμούς.

Η συγκεκριμένη θεωρία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής όταν μια fitness και lifestyle TikToker, η Annie Knight, μοιράστηκε ένα βιντεάκι της στο οποίο έλεγε:

«Χρειάζεται να συζητήσουμε το γεγονός ότι οι γυναίκες μπορεί να έχουν οργασμούς όταν γυμνάζονται. Αυτή η πληροφορία ήταν καινούρια για εμένα. Δεν είχα ιδέα μέχρι που το είδα στο Tik Tok. Και πάλι δεν το πίστεψα αμέσως. Ποιος μπορεί να βιώσει οργασμό την ώρα των κοιλιακών;», έγραψε και την ανάρτησή της είδαν πάνω από 1 εκ. άνθρωποι.

@annieknight38

😳 excuse me #fyp #foryoupage

♬ original sound – Annie Knight

Πώς συμβαίνει το Coregasm

Σύμφωνα με την Δρ. Debby Herbenick, καθηγήτρια στη σχολή Δημόσιας Υγείας της Ιντιάνα και συγγραφέας βιβλίου που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα, το «Τhe Coregasm Workout» είναι κάτι που μπορεί να συμβεί, όχι απαραίτητα μόνο μέσω κοιλιακών αλλά από οποιαδήποτε μορφή άσκησης.

Είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να συμβεί τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και προκαλείται όταν γίνεται κάποιας έντονης μορφής άσκηση, συνήθως στους κοιλιακούς.

«Έχω ακούσει από αρκετούς άντρες ότι καταφέρνουν να έχουν coregasms όταν είναι σε καλή φόρμα, και δυσκολεύονται όταν περνούν διαστήματα που δεν γυμνάζονται τακτικά» συμπληρώνει η Δρ. Hebernick.

Ωστόσο κάποιες γυναίκες που βίωσαν coregasm, είπαν πως δεν μοιάζει ακριβώς με τον κανονικό οργασμό και κρατάει λιγότερο.

«Ένιωσα σαν να πρέπει να πάω τουαλέτα αλλά με έναν περίεργο τρόπο» δηλώνει μία κοπέλα. «Ήταν πολύ ξαφνικό και απότομο και κράτησε περίπου ένα δευτερόλεπτο».

Άλλη κοπέλα είπε: «Ήμουν σίγουρη ότι ήταν οργασμός αλλά ήταν λιγότερο έντονο και με πολύ πολύ μικρότερη διάρκεια σε σχέση με τους οργασμούς κατά τη διάρκεια του σεξ. Βέβαια, βρήκα τρόπους να το προκαλώ ενώ κάνω συγκεκριμένες ασκήσεις στα μηχανήματα του γυμναστηρίου και μπορούσα να έχω πάνω από τρείς κατά τη διάρκεια μιας άσκησης.»

Διαβάστε επίσης:

Χαλκιδική: Γαστρεντερίτιδα «θέρισε» ένα χωριό μετά τον «Μπάλλο» (Video)

Τι είναι το φαινόμενο Raynaud: Πότε τα κρύα δάχτυλα δεν είναι απλώς κακή κυκλοφορία αίματος

Χοληστερίνη: Ο τρόπος που αποδυναμώνει την καρδιά μας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42