search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42
MENU CLOSE

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Σκυλακάκης (Videos)

19.10.2021 16:19
thermansi-new

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα θέρμανσης παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ενώ εξήγησε ότι ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι. Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι.

«Ο ΕΦΚ δεν μπορεί να μειωθεί»

Όσον αφορά τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως δεν μπορεί να μειωθεί, γιατί έχουμε έλλειμμα 7,3%. «Αν μπορούσα, θα το έκανα αύριο το πρωί», είπε.

Εκτίμησε δε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Εξήγησε δε πως δεν μπορεί να εισηγηθεί έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους, λόγω ελλείμματος.

Για τα αναδρομικά συνταξιούχων, είπε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σχολιάζοντας την επισήμανση των Γιώργου Παπαδάκη, ότι η κυβέρνηση έχει διατηρήσει ορισμένα άρθρα του νόμου Κατρούγκαλου, τον οποίο αρχικά είχε πει ότι θα καταργήσει, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι διορθώθηκαν οι αδικίες που υπήρχαν.

Αναφορικά, τέλος, με τον ΕΝΦΙΑ, είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.

Διαβάστε επίσης:
Πότε «πέφτει» φέτος η Black Friday – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Ρόδος: Ομολόγησε η θεία της 8χρονης – Έστησε τη σκευωρία για να πάρει χρήματα από τη μητέρα της μικρής

Νοσοκομείο Πάτρας: Απολύθηκε ο παιδίατρος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:42