search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:24
MENU CLOSE

Bild: Πώς «έριχνε» τις γυναίκες στο κρεβάτι ο Ράιχελτ – Δωροδοκίες και πλαστό διαζύγιο

20.10.2021 16:09
Bild-new

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον τρόπο που δρούσε ο απολυμένος πλέον  διευθυντής σύνταξης της γερμανικής εφημερίδας «Bild», Γιούλιαν Ράιχελτ.

Ο μέχρι πρότινος πανίσχυρος αρχισυντάκτης της Bild, κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας απέναντι σε νεαρές και πολλές φορές νεοπροσλαμβανόμενες δημοσιογράφους, ενώ είχε ένα μάλλον περίεργο τρόπο για το πώς τελικά κατάφερνε να τις ρίχνει στο κρεβάτι.

Σημειώνεται πως η εσωτερική διαδικασία αποδέσμευσής του είχε ξεκινήσει την άνοιξη, όταν στα ΜΜΕ είχαν δημοσιευθεί καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας και εκμετάλλευση σχέσεων εξάρτησης. Η εταιρεία εξέτασε τότε τους ισχυρισμούς και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ράιχελτ θα έπρεπε να διατηρήσει τη θέση του. Έπειτα από προσωρινή άδεια, ο δημοσιογράφος είχε επιστρέψει στη διεύθυνση της BILD.

Μια ευκαιρία όμως που, ως φαίνεται δεν αξιοποίησε, συνεχίζοντας τον αντιεπαγγελματισμό του, για να δει τελικά την πόρτα της εξόδου από το πόστο του.

Πώς τις προσέγγιζε

Ο Ράιχελτ είναι παντρεμένος από το 2016, αλλά πλαστογράφησε τα χαρτιά του διαζυγίου για να δείχνει στις γυναίκες ότι είναι ελεύθερος και να μπορεί να τις προσεγγίζει και γιατί όχι, να τις ρίχνει και στο κρεβάτι. Έτσι έπεισε και μια ασκούμενη δημοσιογράφο.

Κάτι ακόμα που σκέφτηκε προκειμένου να κρατήσει τις ενέργειές του κρυφές, ήταν να δώσει εντολή στο λογιστήριο να περάσουν στον λογαριασμό μιας εργαζομένης 5.000 ευρώ για να κρατήσει το όνομά της κλειστό για όσα έγιναν μεταξύ τους.

Πάντως, σύμφωνα με το n-tv, ο Ράιχελτ είχε ένα πολύ συγεκριμένο μοτίβο που ακολουθούσε. Παρενοχλούσε κυρίως ασκούμενες, δείχνοντας τους ένα φιλικό και προσιτό πρόσωπο. Με αυτόν τον τρόπο τις κέρδιζε.

Όπως ανέφερε ένα από τα θύματά του, τους υποσχόταν επαγγελματική ανέλιξη αν κοιμόνταν μαζί του, ενώ όλες οι συναντήσεις γίνονταν σε ξενοδοχεία κοντά στα γραφεία της εφημερίδας.

Κάποιες από τις ανάρμοστες συμπεριφορές χρονολογούνται πιθανότατα ήδη από το 2014.

Ο Ράιχελτ τις προσέγγιζε στην αρχή της εκπαίδευσής τους ως «μέντορας». Επικοινωνούσε μαζί τους τακτικά και τους έδινε συγχαρητήρια για τη δουλειά τους. «Μου έλεγε ότι ήμουν η πιο ταλαντούχα νεαρή δημοσιογράφος που υπήρξε ποτέ», ανέφερε το περιοδικό «Spiegel», επικαλούμενο ένα από τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Διαβάστε επίσης:

Facebook: Φήμες ότι σχεδιάζει να αλλάξει το όνομά του ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Σημαντικό ιατρικό επίτευμα στις ΗΠΑ- Μεταμόσχευσαν νεφρό χοίρου σε άνθρωπο

ΗΠΑ: Βίαζε γυναίκα μέσα στο μετρό και οι συνεπιβάτες της τραβούσαν βίντεο αντί να καλέσουν την αστυνομία (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24