search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 04:36
MENU CLOSE

Τσίπρας για Εξεταστική: Βλέπει κυβερνητική προσπάθεια για να μη διερευνηθεί η Λίστα Πέτσα

20.10.2021 12:14
TSIPRAS_ALPHA

Οργισμένος εμφανίστηκε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον Alpha για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα ως προς την Εξεταστική, με τους ελιγμούς του κυβερνώντος κόμματος προκειμένου να μην συναινέσει στο πλαίσιο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα τα πράγματα να βρίσκονται στον αέρα.

Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες μέρες υποδέχτηκε τις διαρροές περί χρονικής διεύρυνσης της Εξεταστικής με τη φράση ότι αυτή είναι “καλοδεχούμενη”, η προτροπή Μητσοτάκη τη Δευτέρα κατά τη συζήτηση για την πανδημία στη Βουλή να συμφωνήσουν τα κόμματα σε μια “πολύ ουδέτερη διατύπωση”, άλλαξε το σκηνικό με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είδε προσπάθεια παρέμβασης,  να αντιδρά εντόνως.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στη χθεσινή του συνέντευξη, απέδωσε τις κινήσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης σε πανικό και ειδικότερα στο ότι ζητείται να εξεταστούν δύο πολύ συγκεκριμένες υποθέσεις αλλά και γιατί εμφανίζεται απομονωμένη, αφού η αντιπολίτευση στήριξε την πρόταση. Ειδικότερα, επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τυχόν χρονική επέκταση της έρευνας ως το 2015, ότι δεν τα βάζει με τις δημοσκοπήσεις γενικά, αλλά με μία συγκεκριμένη εταιρεία και ζητά τη διερεύνηση γύρω από τις λίστες Πέτσα που κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέλεσαν έναν ρόλο χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Και κυρίως επιχείρησε να αναδείξει ότι είναι η κυβέρνηση που προσπαθεί να αποφύγει την διερεύνηση των συγκεκριμένων υποθέσεων που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόμενος σε δύσκολη θέση πετάει την μπάλα στην εξέδρα λέγοντας «διεύρυνση…»”, εξανέστη χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να πει ποιες υποθέσεις θέλει να διερευνυθούν. “Έρχεται στη Βουλή και λέει να φτιάξουμε μια άλλη διατύπωση. Γιατί να φτιάξουμε μια άλλη διατύπωση; Διότι η συγκεκριμένη διατύπωση δίνει εντολή στην Επιτροπή -στην οποία έχει πλειοψηφία- τι θα ερευνήσει. Και παρά το γεγονός ότι έχει πλειοψηφία στην Επιτροπή, δεν το αντέχει και γι’ αυτό θέλει άλλη διατύπωση, η οποία θα είναι ουδέτερη. Και έτσι όμως κάνει κάτι ακόμη χειρότερο: παραβιάζει το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα είναι σαφές και δίνει τη δυνατότητα στη μειοψηφία (σ.σ. να συστήσει Εξεταστική), ο ίδιος το ψήφισε και το πρότεινε. Ε, ας το τιμήσει τότε”.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του συνέντευξη κατηγόρησε ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει εντυπώσεις πως η πρόταση Εξεταστικής του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά των δημοσκοπήσεων και των εταιρειών που τις διενεργούν και μάλιστα συνολικά, προκειμένου να τις απαξιώσει γιατί δεν τον βολεύουν τα ευρήματά τους.

Αρνήθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μέτωπο με τις δημοσκοπήσεις και τις εταιρείες και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι από τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε την πρότασή της και η αντιπολίτευση την στήριξε, επικεντρώνει στις δημοσκοπήσεις ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα. “Γιατί; Γιατί η εύκολη απάντηση είναι «α, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα βάλει με όλες τις δημοσκοπήσεις ή με όλες τις μετρήσεις»”. “Δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας” είπε προσθέτοντας ότι εδώ τίθεται ζήτημα Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αναδείξει το ηθικό ζήτημα της χειραγώγησης της κοινωνίας και της κοινής γνώμης με χρήματα των φορολογουμένων. Σημείωσε πως η κυβέρνηση δεν θέλει να ακούγονται στον δημόσιο διάλογο δυο λέξεις, δηλαδή η “λίστα Πέτσα” κι έτσι πάει την συζήτηση στις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα προκειμένου να τεκμηριώσει ότι δεν πρόκειται για κάποιο “προσωπικό” θέμα του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ επικαλούμενος δημοσκόπηση της υπό εξέταση εταιρείας που “εβγαζε περίεργα αποτελέσματα βγάζοντας την κ. Γεννηματά 3η στη σειρά στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Και όταν ζητήσαμε να έρθει στην Επιτροπή Διαφάνειας και να ελεγχθούν τα στοιχεία, η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να γίνει ο έλεγχος”. 

Εν ολίγοις, και ανακεφαλαιώνοντας ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τυχόν χρονική διεύρυνση ως το 2015 “ διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αντιθέτως, έχει κατηγορηθεί διότι θέλησε να εισπράξει χρήματα από Μέσα Ενημέρωσης προς το δημόσιο, δεν έδωσε δημόσιο χρήμα σε δημοσκοπικές εταιρείες”.

Επιχείρησε να καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει να αλλοιωθεί το περιεχόμενο της πρότασης Εξεταστικής, με μια γενική Εξεταστική – πως λέμε γενική αίματος – όπου θα ξεχειλώσει το περιεχόμενο, όπου δηλαδή θα διερευνηθούν τα πάντα και τίποτα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε, κλείνοντας αυτή την ενότητα της συνέντευξής του, κατέθεσε μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τη λίστα Πέτσα “όπου υπάρχει δικογραφία στη Βουλή εναντίον του κ. Πέτσα, εις βάρος του κ. Πέτσα και του κ. Σκυλακάκη, για όλα όσα έκαναν και εν πάση περιπτώσει για τον τρόπο που έδωσαν το δημόσιο χρήμα χωρίς κριτήρια σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Υπάρχει η δικογραφία στη Βουλή. Υπάρχει αυτή τη στιγμή έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία που ερευνά την εταιρεία «Mediasoc», η οποία διαμεσολάβησε για να δοθούν αυτά τα χρήματα. Για σοβαρές κακουργηματικές πράξεις διερευνώνται. Και ζητάμε να εξεταστεί αυτό και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συναινούν”.

Διαβάστε επίσης:

Λοβέρδος: «Δεν θα κάνω πίσω – Πίστευα ότι ο Παπανδρέου θα διάλεγε άλλη πορεία»

Άδωνις: «Το κύμα ακρίβειας δεν έχει έρθει στην Ελλάδα – Οι καταναλωτές ξοδεύουν λεφτά, άρα έχουν» (Video)

Γιώργος Παπανδρέου από Κωνσταντινούπολη: «Πρέπει να συνεργαστούμε για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36