search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:00
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: «Ναι» στις παρελάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο, ενώ η πόλη «βράζει» (Video)

21.10.2021 15:55
parelasi-new

Υπέρ της διεξαγωγής παρελάσεων τάχθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας, παρά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες στη συμπρωτεύουσα και πολλές ακόμα πόλεις του βορά, γεγονός που ανάγκασε τους ειδικούς να θέσουν πολλούς νομούς στο «κόκκινο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα πρέπει να γίνουν παρελάσεις, ο κ. Νίτσας είπε: «Παρελάσεις κατά την άποψή μου πρέπει να γίνουν. Δεν μπορεί να μη γίνουν, καθότι καθημερινά γίνονται παρελάσεις διαφόρων ομάδων πολιτών είτε διαμαρτυρομένων είτε οτιδήποτε άλλο στην πόλη μας και γενικώς στην Ελλάδα. Θεωρώ ότι πρέπει να τηρηθούν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα των αποστάσεων και της μάσκας. Και νομίζω ότι, αν προσέξουμε όλοι, δεν θα ξαναζήσουμε στη Θεσσαλονίκη ό,τι ζήσαμε την προηγούμενη χρονιά με όλα αυτά τα οποία έγιναν και τα επακόλουθά τους, που είδαμε στα νοσοκομεία μας.»

εμβολιασμών. Ο κ. Νίτσας ήδη έχει συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον μητροπολίτη Καλαμαριάς και την Πέμπτη με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις και με άλλους μητροπολίτες.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας, την οποία εδώ και καιρό καταβάλλουμε, για να μεταπείσουμε και να δώσουμε ένα επιστημονικό στίγμα και να ξεφύγουμε από το σκοταδισμό σχετικά με τα εμβόλια, απέστειλε και μια επιστολή συνάντησης με τους μητροπολίτες της Θεσσαλονίκης. Εμείς συμφωνούμε απόλυτα με την Εκκλησία, να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας, προκειμένου και διαμέσου των ιερών ναών να εκπέμψουμε ως Ιατρικός Σύλλογος ένα μήνυμα για την ασφάλεια των εμβολιασμών», σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σχεδόν αυτοκτονικό να γίνουν παρελάσεις με κόσμο, λέει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Σημειώνεται ότι, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο Πρώτο Πρόγραμμα, το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, και καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, υποστήριξε ότι είναι «σχεδόν αυτοκτονικό» να πραγματοποιηθούν παρελάσεις με κόσμο.

«Ό, τι αποτελεί συγχρωτισμό πρέπει να αποφευχθεί. Να γιορτάσουμε και τις θρησκευτικές και τις εθνικές γιορτές χωρίς συγχρωτισμό. Μεγάλες παρελάσεις με κόσμο, είναι σχεδόν αυτοκτονικό, ειδικότερα στη βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο καθηγητής.

Πρέπει οι συγχρωτισμοί να αποφευχθούν με μια ωριμότητα, με μια κατανόηση των πραγμάτων που διακυβεύονται, πρόσθεσε ο καθηγητής, «γιατί ειδικά το σύστημα υγείας είναι στα όριά του στην βόρεια Ελλάδα, θα πιεστεί και άλλο και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο».

Διαβάστε επίσης:
Κορωνοϊός: «Κοκκίνισε» ολόκληρη η βόρεια Ελλάδα – Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Επίθεση με βιτριόλι – Ιωάννα: «Η στάση της Δικαιοσύνης μου δίνει κουράγιο για τον ισόβιο Γολγοθά μου» (video)

Ηράκλειο: Έσπασε η αποχέτευση και εκατοντάδες κατσαρίδες βγήκαν στους δρόμους (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:55