search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:32
MENU CLOSE

Λέκκας για Κρήτη: «Ήταν μέρα έξαρσης – 30 μετασεισμοί άνω των 3 Ρίχτερ την Πέμπτη»

21.10.2021 21:58
seismos

Καθησυχαστικός, παρά το γεγονός ότι το φαινόμενο της μεγάλης διάρκειας της μετασεισμικής ακολουθίας είναι σπάνιο, εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας.

Μετά τους δύο πρώτους μεγάλους μετασεισμούς της ημέρας που έφτασαν τα 4,5 Ρίχτερ και αναστάτωσαν το Αρκαλοχώρι, αλλά και το Ηράκλειο, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν τουλάχιστον άλλους 30 μετασεισμούς άνω των 3 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι στους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών – Αστερουσίων που έχουν χάσει τα σπίτια τους, σήμερα βρέθηκαν πάλι μπροστά στην απόγνωση.

«Είναι φυσιολογικό αυτή η μετασεισμική ακολουθία να φτάσει ή να ξεπεράσει και τον ένα μήνα», είπε ο κ. Λέκκας, ενώ συμπλήρωσε ότι «κάθε μετασεισμική ακολουθία έχει υφέσεις και εξάρσεις. Σήμερα ήταν μια μέρα έξαρσης, χρειάζεται υπομονή».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας στο 2ο Συνέδριο της Νεολαίας: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε Squid Game την οχύρωση της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό

Κορωνοϊός: Ανησυχητική αύξηση του ιικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα- Αντέχει το ΕΣΥ 4ο κύμα;

Λαμία: Μαχαίρωσε 17χρονο μέρα μεσημέρι για να τον ληστέψει (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:29