search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Ρώμη: Γδύθηκαν στη μέση του δρόμου πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia (Video/Photos)

22.10.2021 10:00
αλιταλια new

«Βγήκαν από τα ρούχα τους» πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia. Γδύθηκαν στη μέση του δρόμου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο της ιστορικής ιταλικής αεροπορικής εταιρίας.  

Η Alitalia έπαψε τη λειτουργία της, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την προηγούμενη εβδομάδα, και αντικαταστάθηκε από την ITA, που βρίσκεται επίσης υπό κρατικό έλεγχο

Περίπου πενήντα πρώην αεροσυνοδοί της Alitalia συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Ρώμης την Τετάρτη και επιλέγοντας έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για την κατάρρευση του ιταλικού αερομεταφορέα.

Οι αεροσυνοδοί, διαμαρτυρόμενες για τις χαμένες θέσεις εργασίας αλλά και για τις κακές συνθήκες εργασίας όσων επαναπροσλήφθηκαν στην ITA Airways, ξεκίνησαν να βγάζουν τα ρούχα τους, σε μια συμβολική άρνηση να αποδεχθούν την κατάσταση.

Οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Η Alitalia έπαψε τη λειτουργία της, μετά από 74 χρόνια ιστορίας, την προηγούμενη εβδομάδα, και αντικαταστάθηκε από την ITA, που βρίσκεται επίσης υπό κρατικό έλεγχο.

Όταν η ITA ξεκίνησε τη λετουργία της την περασμένη Παρασκευή απασχολούσε μόνο περίπου 2.800 από τους σχεδόν 11.000 υπαλλήλους της Alitalia.

Διαβάστε επίσης

Σοκ στο Χόλιγουντ: Ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε γυναίκα στα γυρίσματα ταινίας – (photos/videos)

Μπερνάρ Ταπί: Το θρυλικό σκάφος που αποδείχτηκε η «αχίλλειος πτέρνα» του

Σοκ στη Βρετανία: Τσιμπάνε με βελόνα γυναίκες σε clubs, τις υπνωτίζουν και τις βιάζουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50