search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:16
MENU CLOSE

Φίλης: «Με την Τουρκία δεν θα αποφύγουμε το απευκταίο» (Video)

24.10.2021 10:44
erdogan_new

Για την τουρκική προκλητικότητα και την απόφαση του Ερντογάν να κηρύξει 10 πρεσβευτές δυτικών χωρών «persona non grata», μίλησε ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης.

«Υπάρχουν δύο αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και φαίνεται ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θέλει να κάνει πίσω», σχολίασε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρομπόπουλος.

«Θα είναι ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν αν απελάσει τους 10 πρέσβεις», επισήμανε από την πλευρά του διδάκτωρ Γιώργος Φίλης.

«Ο άνθρωπος αυτός θεωρεί ότι όντως είναι μία νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Οι χώρες καταρρέουν από την υπερεξάπλωση και αυτόν το στρατηγικό λάθος υπολογισμό των ηγετών τους», ανέφερε ο καθηγητής.

«Το έχω πει τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2018 όταν ξεκίνησε επισήμως και εμφανώς η παρουσία της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου ότι με την Τουρκία δυστυχώς δεν θα το αποφύγουμε το απευκταίο, άρα λοιπόν θα πρέπει να είμαστε είτε με τον κ. Ερντογάν είτε μετά τον κ. Ερντογάν», συμπλήρωσε.

«Οι Τούρκοι αντιλαμβάνονται το πεδίο Ελλάδα Κύπρο ως κοινό. Δεν το αντιλαμβάνονται ως άλλο διαφορετικό κράτος. Το αντιλαμβάνονται ως στρατηγική κατά του ελληνισμού», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: 4 προσαγωγές για τα επεισόδια – σε πορεία για το Πέραμα

Ταϊβάν: Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ

Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες και καταιγίδες σήμερα- Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αύριο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:16