search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:50
MENU CLOSE

Elon Musk: Ποιο «ντιλ» τον έκανε πλουσιότερο κατά 36,2 δισ. σε μία ημέρα

26.10.2021 16:10
elon musk

Η γνωστή λαϊκή ελληνική ρήση «γεννούν και τα κοκκόρια του» ίσως να είναι λίγη για να αποτυπώσει την «ρέντα» που έχει το τελευταίο διάστημα ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ.

Εκτός του γεγονότος ότι κατάφερε πρόσφατα να ξεπεράσει και τον Τζεφ Μπέζος στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με το Forbes και να κατακτήσει την πρώτη θέση, το τελευταίο 24ωρο αποδεικνύεται «χρυσό» για την Tesla και τον ίδιο.

Η ανακοίνωση της Herz ότι σκοπεύει να αγοράσει 100.000 οχήματα της αμερικανικής εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων πυροδότησε ένα ξέφρενο ράλι της μετοχής της Tesla, που μπήκε έτσι με φόρα στο κλαμπ των εταιρειών με κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τρισ. δολαρίων.

Στα ύψη όμως εκτινάχθηκε και η προσωπική περιουσία του Musk. Σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg’s Billionaire Index ο πλούτος του «φούσκωσε» κατά 36,2 δισ. δολάρια σε σχέση με μία ημέρα νωρίτερα, στα 288,6 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση που έχει καταγραφεί ποτέ στον ημερήσιο πλούτο των προσώπων, που φιγουράρουν στη λίστα του Bloomberg.

Αν και ποτέ δεν έκρυβε τις υψηλές φιλοδοξίες του, δύσκολα μάλλον θα μπορούσε να φανταστεί και ο ίδιος ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος αυτή την επιτυχία, πριν από 18 χρόνια, όταν ίδρυε την Tesla.

Μάλιστα όπως σχολιάζει το Business Insider η προσωπική περιουσία του Musk υπερβαίνει πλέον την αξία ολόκληρης της Toyota (έχει κεφαλαιοποίηση 282 δισ. δολαρίων), αλλά και κατά πολύ των αμερικανικών ανταγωνιστριών της Tesla, Genelal Motors (83,9 δισ. δολ.) και Ford (62,8 δισ. δολάρια). Και τι σκοπεύει να κάνει με όλο αυτό το χρήμα; Πρωταρχικό όραμά του παραμένει να βοηθήσει την ανθρωπότητα, όχι απλώς να μετοικήσει στον Κόκκινο Πλανήτη.

Διαβάστε επίσης:

Mc Donald΄s: Aυτό είναι το προϊόν που δεν πουλάει καθόλου (Video)

TAZ: Η Ελλάδα επιστρέφει στον λιγνίτη

Prodea: Αυτά είναι τα «πράσινα» projects – 400 εκατ. ευρώ επενδύσεις στο επόμενο 18μηνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:48