search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:24
MENU CLOSE

Ρόδος: Απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες για τον υπαστυνόμο που εμβόλισε το αυτοκίνητο αστυνομικού διευθυντή (Photos)

28.10.2021 11:14
rodos_new

Οριστικό τέλος μπήκε στην υπόθεση καταστροφή του ιδιωτικού αυτοκινήτου του αστυνομικού διευθυντή της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Μιχαήλ Καληωράκη πριν λίγο καιρό στην Ρόδο.

Συγκεκριμένη, σύμφωνα με την dimokratiki.gr, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αποφάσισε την Τετάρτη την απαλλαγή του 47χρονου υπαστυνόμου Β’ που είχε συλληφθεί για την καταστροφή.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, στο διάστημα που μεσολάβησε από το συμβάν έως και χθες καταβλήθηκε προσπάθεια για την εξωδικαστική επίλυση της διαφοράς με αποζημίωση του θύματος, που τελικώς τελεσφόρησε.

Ο Μ. Καληωράκης δήλωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως και ότι δεν επιθυμεί την καταδίκη του υφιστάμενου του, τονίζοντας ότι επρόκειτο για μια «άσχημη» στιγμή.

Το δικαστήριο χθες έπαυσε την δίωξη εις βάρος του κατηγορούμενου κατόπιν ανακλήσεως του Μ. Καληωράκη και αποδοχής αυτής, για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πράγματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, της απειλής και της εξύβρισης, τον έκρινε αθώο απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας καθώς το συμβάν έλαβε χώρα σε ημέρα αργίας και είχε διάρκεια λίγων λεπτών.

Επιπλέον έκρινε ότι τη συγκεκριμένη στιγμή ο κατηγορούμενος ήταν ανίκανος προς καταλογισμό και τον απάλλαξε και από τις κατηγορίες της οπλοφορίας και οπλοχρησίας (βαριοπούλα).

Το δικαστήριο απέδωσε στον κατηγορούμενο το αυτοκίνητό του, που είχε κατασχεθεί.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε κληθεί την 23η Μαΐου 2021 να παραδώσει τον ατομικό του οπλισμό καθώς θα μετέβαινε για ψυχιατρική αξιολόγηση σε επιτροπή στην Αθήνα για την καταλληλότητα χρήσης του.

Photo: dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης:

Παυλάκης για κορωνοϊό: Πολύ καλό σενάριο η πανδημία να διαρκέσει έως το 2022 (Video)

Ζεφύρι: Επίθεση με πέτρες και ξύλα κατά αστυνομικών (Video)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:24