search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:57
MENU CLOSE

Eκλογές ΚΙΝΑΛ: Παρέμβαση Ανδρουλάκη – Ζητά 2+1 ντιμπέιτ

01.11.2021 17:24
androulakis_new

Παρέμβαση του υποψηφίου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη με δύο επιστολές ένα σχεδόν μήνα πριν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Μία επιστολή στα μέλη της Επιτροπής του κόμματος για τη τήρηση του Καταστατικού και τη διεξαγωγή των εκλογών με την οποία ζητά μεταξύ άλλων τη διεξαγωγή τριών debate ενόψει των εκλογών και μία στην Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής για αποφυγή αχρείαστων αντιπαραθέσεων.

Στην επιστολή προς την αρμόδια (ΕΔΕΚΑΠ), ζητάει να διοργανωθούν δύο τηλεοπτικές συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους, στον Α΄γύρο και μία ανάμεσα στους δύο που θα αναμετρηθούν στο Β΄γύρο, επισημαίνοντας ότι το ίδιο έγινε και στις εκλογές του 2017.

«Επανέρχομαι στην πρότασή μου να διεξαχθούν δύο τηλεοπτικές τηλεμαχίες (debate) πριν από τον πρώτο γύρο με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων και επιπλέον μία μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων πριν από τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε η συζήτηση αυτή να γίνει με θεσμικό τρόπο, διασφαλίζοντας την ισότιμη παρουσία όλων μας», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης. Σημειώνει επίσης, ότι «στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της δημοκρατικής παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας».

Η δεύτερη επιστολή του υποψήφιου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει αποδέκτες τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Ως γνωστόν η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Ο κ. Ανδρουλάκης, θεωρεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «αυτονόητη τη δέσμευση όλων μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, ακολουθώντας τον δρόμο της ενότητας, των θεσμικών διαδικασιών και, εν τέλει, της κοινής λογικής».

Καλεί δε όλους τους βουλευτές στο βραχύ χρονικό διάστημα έως τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, να αποφύγουν τυχόν αχρείαστες αντιπαραθέσεις επί διαδικαστικών ζητημάτων, καθώς έτσι θα εκπέμψουν ένα απωθητικό μήνυμα εσωστρέφειας στους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που ζητούμε από αυτούς να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου. «Ο βασικός μας στόχος δεν είναι άλλος από το να μετατρέψουμε τις εσωκομματικές εκλογές σε ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον όλης της κοινωνίας και θα επαναφέρει την ουσιαστική πολιτική, όχι τη μικροπολιτική, στο προσκήνιο», επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Προτείνει για τη «συνέχιση της ομαλής λειτουργίας και εκπροσώπησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις εργασίες της Βουλής των Ελλήνων έως την οριστική ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κινήματός μας αυτό το ζήτημα να διευθετηθεί με βάση τις προβλέψεις του Κανονισμού της Βουλής, όπως διατυπώνονται ξεκάθαρα στο άρθρο 17 περί “εκπροσώπησης-αναπλήρωσης-περιορισμών” των Κοινοβουλευτικών Ομάδων».

Γερουλάνος: Τέσσερα θεματικά ντιμπέιτ

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε πρόταση για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων σε 4 θεματικά ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν σε τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες.

Ο έτερος υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ τόνισε: «Η Φώφη Γεννηματά με την απώλειά της, μας αφήνει μια πολιτική παρακαταθήκη, αυτή της ενότητας, της προσπάθειάς της να κρατήσει τον χώρο ενωμένο, να κοιτάζει μπροστά. Γι’ αυτό, θα ήθελα να προτείνω και μέσα από την εκπομπή σας, να κάνουμε μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους μου σοβαρές συζητήσεις, όλοι μαζί, σε 4 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για να δείξουμε και ότι αυτός ο χώρος έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα αλλά και για να υπογραμμίσουμε την ενότητα την οποία συμβολίζει η Φώφη Γεννηματά».

Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να βλέπουν τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής επισημαίνοντας ότι «αυτή η παρακαταθήκη (σ.σ. της ενότητας), μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με σκληρές μεν αντιπαραθέσεις αλλά με πολιτισμό ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές στις αντιπαραθέσεις διακριτές και ξεκάθαρες προς όλους όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κόμματα-τσιφλίκια και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής. Για να γίνει αυτό, οι θέσεις θα πρέπει να μετράνε και στις επιλογές των ψηφοφόρων».

Επιπλέον ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τους αποδήμους.

«Προτείνω ηλεκτρονική ψηφοφορία, τουλάχιστον για τους αποδήμους, με ένα μητρώο που θα κλείσει σε έναν μήνα από τώρα. Αυτά δεν τα λέω επειδή είναι πιασάρικα θέματα, παρότι είναι. Το κόμμα πρέπει να ανοίξει στην κοινωνία. Να γίνει πολύ πιο δημοκρατικό, να προσελκύει κόσμο κι όχι να απωθεί. Να βλέπει ο καθένας που συμμετέχει, πώς η συμμετοχή του/της, φέρνει αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται ότι διεξαγωγή ντιμπέιτ έχει προτείνει και ο Αντρέας Λοβέρδος.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: «Συντηρητικό κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με δεξιές αντιλήψεις – Ανοιχτό να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ»

Τσίπρας: Η κυβέρνηση μετατρέπει τις λαϊκές αγορές σε σούπερ μάρκετ

Τόνια Αντωνίου: Ορκίστηκε βουλευτής στη θέση της Φώφης Γεννηματά (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:57