search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Εξαδάκτυλος: Θα ήταν καλή απόφαση η επαναφορά της μάσκας παντού (Video)

05.11.2021 20:31
exadaktylos

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της πλήρους επαναφοράς της μάσκας σε όλους τους χώρους – κλειστούς και ανοιχτούς – ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος σημειώνοντας πως ένα τέτοιο μέτρο θα ήταν μία καλή απόφαση στην προσπάθεια αναχαίτισης του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μέλος της επιτροπής των επιστημόνων για τον κορωνοϊό μίλησε στο LIVE NEWS για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν για να υπάρξει περιορισμός των κρουσμάτων, τα οποία της τελευταίες μέρες βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

«Θα μπορούσε να τεθεί ξανά σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε όλους τους χώρους. Θα ήταν μια καλή απόφαση, ειδικά στις “κόκκινες” περιοχές. Αλλά θα μπορούσαμε να το κάνουμε και από μόνοι μας», τόνισε σε μία προσπάθεια να αξιολογήσει τη φιλοσοφία των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση που αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους.

Επιπλέον, εξήγησε σκοπός είναι να κάνουν όλοι, εργαζόμενοι και μη δύο rapid tests την εβδομάδα, για να ελεγχθεί η πορεία της πανδημίας.

Παράλληλα, σημείωσε πως η επιτροπή θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προτείνει νέα μέτρα αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

«Ο κόσμος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην τήρηση των μέτρων που ισχύουν και να κάνει παράλληλα το βήμα προς τον εμβολιασμό» τόνισε ο πρόεδρος του πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, υπήρξε νέο «άλμα» στις μολύνσεις από κορωνοϊό, με τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν να εκτοξεύονται στα 6.909, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική εντοπίστηκαν 1.519 κρούσματα (486 στο κέντρο της Αθήνας), 1.124 στη Θεσσαλονίκη και 958 στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα 470 στη Λάρισα και τα 238 στη Μαγνησία. 

Διαβαστε επίσης:

Πειραιάς: «Απόβαση» αγροτών από την Κρήτη με αιτήματα αλλά χωρίς… μάσκες (Video/Photos)

Κορωνοϊός: Το lockdown είναι πάντα στο τραπέζι, λέει μέλος της επιτροπής

Εμβολιασμός: Ανοίγει η πλατφόρμα της 3ης δόσης για τους άνω των 18

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18