search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:48
MENU CLOSE

Μεγάλος Περίπατος: «Πράσινο φως» για διαπλάτυνση και πλατάνια στην Πανεπιστημίου

08.11.2021 23:36
megalos-peripatos-new

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το βράδυ της Δευτέρας την αρχιτεκτονική μελέτη για τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο του Μεγάλου Περιπάτου.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός των δένδρων με τη φύτευση ακόμη 87 πλάτανων, τοποθέτηση πλακών όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, κατασκευή 16 φιλικών, «έξυπνων» διαβάσεων στους κάθετους άξονές της, ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, ώστε να έχουν μικτή χρήση για πεζούς και ποδηλάτες κ.ά..

Σε ό,τι αφορά τις λωρίδες, η Πανεπιστημίου, ο πλέον κεντρικός δρόμος του αθηναϊκού κέντρου, θα έχει τρεις για τα ΙΧ και μία αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», η δημοτική σύμβουλος Δέσποινα Αλεβυζάκη, έκανε λόγο για «ράβεξήλωνε» και έλλειψη διαβούλευσης.

Απαντώντας, ο κ. Αξιώτης επισήμανε ότι ήταν μακρά η διαβούλευση, με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων, ενώ η μελέτη έχει εγκριθεί απ΄όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Κατά της πρότασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα είσαι εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεφώνημα Μπάιντεν σε Βαρθολομαίο – Τι ειπώθηκε

Τσίπρας στο Ιπποκράτειο: Τριτοκοσμική κατάσταση στα νοσοκομεία δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας

Αθήνα: Διόδια στο κέντρο και νέα μέτρα Ανάπτυξης – Τι απαντά ο Μπακογιάννης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:48