search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:38
MENU CLOSE

Προς mega deal στην εστίαση: Συγχώνευση Everest και La Pasteria με την Goody’s

10.11.2021 23:12
goodys-new
φωτογραφία αρχείου

Αλλάζει άρδην το σκηνικό στην εστίαση από mega deal που βρίσκεται «στα σκαριά», με συγχώνευση των Everest, La Pasteria, Evercat και Goody’s υπό την τελευταία εταιρεία η οποία θα «απορροφήσει» τις υπόλοιπες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού σήματος, το οποίο, λόγω μεγέθους, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί με μεγαλύτερη απόδοση και ευελιξία τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά και να πετύχει καλύτερους όρους συνεργασίας στον χώρο των υπηρεσιών εστίασης.

Απορροφώσα εταιρεία είναι η Goody’s και απορροφούμενες οι Everest, La Pasteria και Evercat. Τα διοικητικά συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιρειών αποφάσισαν τη συγχώνευση με απορρόφηση, καθώς οι εταιρείες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, διότι εκμεταλλεύονται σήματα εστίασης και συμμετέχουν σε πληθώρα θυγατρικών, που λειτουργούν καταστήματα εστίασης.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Goody’s ανέρχεται στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ και διαιρείται σε 3.500.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ η καθεμία.

Όπως προκύπτει, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, το μετοχικό κεφάλαιο θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο σε 6.500.000 κοινές μετοχές, ονομαστικής αξίας ενός ευρώ η κάθε μία.

Διαβάστε επίσης:

COP26: ΗΠΑ και Κίνα «τα βρήκαν» για το κλίμα

Κορωνοϊός: Χιλιάδες κρούσματα, δεκάδες νεκροί ημερησίως, ΕΣΥ υπό κατάρρευση (Photos/Videos)

Aθλητές της ενόργανης απειλούν να μιλήσουν με «αποδείξεις και ονόματα» για τις καταγγελίες βίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 09:34