search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Λίνου: Να «σφίξουν» τα μέτρα για όλους, όχι σε επέκταση της υποχρεωτικότητας

11.11.2021 09:20
linou_1111

Για τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ, την αύξηση των κρουσμάτων και την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μίλησε μεταξύ άλλων στο Mega η Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας τόνισε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη πως πρέπει όλοι να φορούν μάσκα ανεξαιρέτως, να «σφίξουν» τα μέτρα και να μπει φρένο στον συνωστισμό.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να κινητοποιηθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα φάρμακα που μπορούν να δοθούν εκτός νοσοκομείου στους ανθρώπους τις 3 πρώτες ημέρες, για να μειώσουμε το φόρτο των νοσοκομείων» είπε η κ. Λινού. «Τα φάρμακα αυτά, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα ή τα χάπια της Merck, αποτελούν θεραπείες που μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα νοσηλείας».

Η κ. Λινού τόνισε πως βάσει μελετών θα πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε σουπερ μάρκετ και σε σχολεία.

«Η διασπορά δεν θα ελαττωθεί. Αυτή τη στιγμή η ανοσία μεταξύ εμβολιασμένων που εμβολιάστηκαν μέχρι πριν 6,7, 8 μήνες πέφτει. Είχαμε στις ΜΕΘ 5% εμβολιασμένους και πλέον έφτασε το 10% και 12%» είπε και πρόσθεσε πως πρέπει όλοι να φορούν μάσκα, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

«Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Θα είναι ιδανικό να μπορέσουμε να τους πείσουμε όλους, να εμβολιαστούν δηλαδή οι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι να κάνουν την τρίτη δόση. Για μένα είναι “όχι” στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Είμαι υπέρ της επικοινωνίας, τη θεωρώ πιο σημαντική. Τα μέτρα πρέπει να σφίξουν, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους», είπε η κ. Λινού.

«Πόλεμος χωρίς στρατιώτες»

Για τη δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ μίλησε και ο ο Νίκος Χαφτούρας, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας. Το νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται υπό κατάρρευση, μην αντέχοντας να αντέξει την πίεση που ασκείται από την έκρηξη κρουσμάτων.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι ασθενείς ξεπερνούν τους 110. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση, αλλά τελευταία στιγμή έγινε μία κινητοποίηση και φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει. Γίνονται συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές. Το νοσοκομείο όμως είχαμε αποφασίσει να μην ξεπεράσει τους 70 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στην εφημερία είχαμε 110 ασθενείς. Φτάσαμε στο ταβάνι. Φτάσαμε σε ένα πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια, τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Πέθανε διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό – 100 ασθενείς περιμένουν ένα κρεβάτι (video)

Κορωνοϊός: «Φτιάξαμε κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές» παραδέχεται ο Βασιλακόπουλος (Video)

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται σήμερα δωρεάν rapid test

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:33