search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:29
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Θεμιστοκλέους: «Μάλλον δεν θα χρειαστεί 4η δόση εμβολίου» (Video)

12.11.2021 12:45
emvoliasmoi_new

Ανοιχτό ενδεχόμενο για τη λήξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους

Όπως είπε, αυτό μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί κοινή απόφαση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η συζήτηση για λήξη του πιστοποιητικού έχει ανοίξει και σε επιστημονικό σκέλος και σε διοικητικό σκέλος.

«Στη Γαλλία προχώρησαν σε λήξη πιστοποιητικού στους άνω των 65 ετών, γίνεται συζήτηση σε επίπεδο υπουργών ΕΕ, αν δεν υπάρξει κοινή απόφαση μπορεί κι η χώρα μας να προχωρήσει σε διαφορετική κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό, ο Μάριος Θεμιστοκλέους σχολίασε ότι λογικά δε θα χρειαστεί, καθώς τα μέχρι επιστημονικά στοιχεία λένε ότι με την τρίτη θα αποκτάς μόνιμο βαθμό ανόσιας.

«Δεν έχει ξεκαθαρίσει, αλλά από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής μάλλον δε θα χρειαστεί τέταρτη», σημείωσε.  

Τέλος, συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται ενθαρρυντική αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό.

«Έχουμε 225.000 με 230.000 ραντεβού πρώτης δόσης και περίπου 300.000 ραντεβού τρίτης δόσης τις τελευταίες 10 μέρες. Έχουμε φτάσει στους 55.000 εμβολιασμούς την ημέρα από 20.000 εμβολιασμούς την ημέρα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Εξηγώντας την αύξηση των εμβολιασμών, σχολίασε ότι το ένα κίνητρο είναι η ανακοίνωση των μέτρων, ενώ το δεύτερο είναι ότι λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων έχουν τρέξει κάποιοι να εμβολιαστούν, καθώς  συνειδητοποίησαν ότι ο ιός είναι εδώ και «δε θα φύγει με μαγικό ραβδί». 

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Κυριαζής: Το Σάββατο η κηδεία – Η επιθυμία της οικογένειας

Κρήτη: Στο νοσοκομείο κατέληξε 15χρονος λόγω μέθης – Τον σέρβιραν χωρις καν να έχει self-test

Πρόκληση: Κατέσχεσαν τα έξοδα κηδείας από μακροχρόνια άνεργη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 12:28