search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:29
MENU CLOSE

Ούγγαρία – Όρμπαν: «Δεν πρόκειται να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

14.11.2021 21:25
Μαζεμένος ο Όρμπαν μετά την αποβολή: «Σωστή» η απόφαση για την «ενότητα» του ΕΛΚ - Media

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, μιλώντας στο κόμμα του, Fidesz, τόνισε πως η Ουγγαρία δεν θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά «θα αντισταθεί στις προσπάθειες από τις Βρυξέλλες να υπονομεύσουν την κυριαρχία της».

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος αντιμετωπίζει μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση τον επόμενο χρόνο, για πρώτη φορά μέσα σε περισσότερα από δέκα χρόνια, επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Fidesz.

«Μετά την κομμουνιστική γραφειοκρατία… δεν θέλουμε νέες προσταγές τώρα από τις Βρυξέλλες», είπε ο Ορμπάν στους εκπροσώπους του κόμματος που ζητωκραύγαζαν, και προσέθεσε πως η Ουγγαρία θα απορρίψει τον δυτικό φιλελευθερισμό.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε στα σύνορά μας… να σταματάμε τους μετανάστες… επιμένουμε πως ο γάμος στην Ουγγαρία είναι ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, πατέρας είναι ένας άνδρας και μητέρα είναι μια γυναίκα… και θα πρέπει να αφήσουν τα παιδιά μας στην ησυχία τους», τόνισε.

Ο Ορμπάν είπε πως η ΕΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί και πως σκοπός της Ουγγαρίας είναι να επιτύχει την αλλαγή, όχι να φύγει από την Ένωση στην οποία εντάχθηκε το 2004. «Δεν θέλουμε καθόλου να φύγουμε από την ΕΕ, δεν μπορούν να μας ξεφορτωθούν τόσο εύκολα. Θέλουμε να κρατήσουμε την κυριαρχία μας και δεν θέλουμε να βρεθούμε σε ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης, αντί της ολοκλήρωσης», είπε.

Στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν πιθανόν τον Απρίλιο του 2022, ο Ορμπάν θα αντιμετωπίσει ένα ενωμένο μέτωπο αντιπολιτευόμενων κομμάτων που περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, φιλελεύθερους και το πρώην ακροδεξιό, νυν κεντροδεξιό, Jobbik.

Της συμμαχίας των έξι κομμάτων ηγείται ο Πέτερ Μάρκι-Ζάι, ένας 49χρονος συντηρητικός καθολικός, πατέρας επτά παιδιών και δήμαρχος μιας μικρής πόλης που φαίνεται να ενσαρκώνει τις παραδοσιακές αξίες τις οποίες προασπίζει δημόσια ο Ορμπάν και θεωρείται σκληρός αντίπαλος.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε πορεία εντιεμβολιαστών στο κέντρο της πόλης (Vid)

Σακχαρώδης Διαβήτης: Αυξήθηκαν οι θάνατοι – Τι πρέπει να προσέχουμε

Πολωνία-Λευκορωσία: Το ΝΑΤΟ πρέπει να κάνει «συγκεκριμένα βήματα» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:26