search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:53
MENU CLOSE

Λάρισα: Γονείς-αρνητές κρατούν τα παιδιά τους εκτός σχολείου (Video)

15.11.2021 17:55
sxoleio_koronoios

Ακόμα μία περίπτωση αρνητών γονέων που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο με διάφορες δικαιολογίες, έρχεται στο φως.

Αυτήν τη φορά πρόκειται για 34 παιδιά στη Θεσσαλία και στη Λάρισα, που κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά τους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 24 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να τα στείλουν στο σχολείο. Πολλά παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά, αν συνεχίσουν να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο.

Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Σχεδόν 7.000 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι, 551 διασωληνωμένοι

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Φανέλες αθλητών και η ρακέτα του Τσιτσιπά σε δημοπρασία για τα χειρουργεία της

Τραγωδία στη Φθιώτιδα: Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο – Συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:51