search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:57
MENU CLOSE

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα – Τι λένε οι εργαζόμενοι

16.11.2021 17:31
hsap_atyxhma

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ, που είχε ως αποτέλεσμα ένας 41χρονος υπάλληλος να χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη εργαζόμενοι να τραυματιστούν.

Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τρίτης, 16 Νοεμβρίου, όταν το βαγόνι του ειδικού οχήματος λείανσης των γραμμών ανεξέλεγκτο κινούνταν στην γραμμή από Κηφισιά προς Πειραιά.

Οι πέντε εργαζόμενοι, συνειδητοποίησαν ότι τα φρένα δεν λειτουργούσαν και αναγκάστηκαν να πηδήξουν πριν γίνει η σύγκρουση στον σταθμό του Αγίου Νικολάου, με έναν άλλο συρμό του ΗΣΑΠ να χρησιμοποιήθηκε ουσιαστικά ως ανάχωμα.

Τόσο οι συνάδελφοι του νεκρού υπαλλήλου, όσο και οι εκπρόσωποι της ΣΤΑΣΥ αλλά και η ΓΣΕΕ, είτε μέσω αντιπροσώπων τους, είτε με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν εκτός από τα συλλυπητήρια τους και τις απορίες τους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, αφήνοντας αιχμές για τα μέτρα ασφαλείας.

«Οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ μίλησαν για πρόβλημα στα φρένα του ειδικού οχήματος λείανσης στο οποίο επέβαιναν οι τρεις συνάδελφοι, αλλά κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι αυτήν την ώρα γιατί παρουσιάστηκε το πρόβλημα, εάν και πότε είχε συντηρηθεί το όχημα, αν η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Περιμένουμε από τις αρμόδιες αρχές τη διερεύνηση του δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και συνεχίζει: «Έχουμε θρηνήσει αρκετούς συναδέλφους και έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Είναι αδιανόητο να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα εργασίας. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας επιτέλους να κλείσει».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Στράτου Ρεβύθη: «Θα έφθανε στο Φάληρο αν δεν γινόταν η σύγκρουση. Ο συρμός λείανσης δεν ήταν της ΣΤΑΣΥ ήταν εργολάβου το οποίο δεν ξέρουμε τι προδιαγραφές και πιστοποιήσεις είχε. Είναι νέοι συνεργάτες, δεν είναι οι παλιοί με τους οποίους συνεργαζόμασταν. Οι συρμοί της ΣΤΑΣΥ έχουν σύστημα που φρενάρει αυτόματα μόλις παρουσιαστεί βλάβη. Πρέπει να το δούμε σοβαρά το θέμα. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και αρκετοί κινδύνευσαν».

Διαβάστε επίσης

Άννα Διαμαντοπούλου: Η νέα της θέση στην ΕΕ

Κορωνοϊός: Συγκλονίζει η μητέρα του 57χρονου οδοντίατρου από το Αίγιο- «Πάλεψε για 3,5 μήνες, αλλά δεν τα κατάφερε»

Στα δικαστήρια Open-Νίκος Μουτσινάς- Το κανάλι διεκδικεί αποζημίωση για την ρήξη συμβολαίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 03:36