search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:13
MENU CLOSE

Αίγυπτος: Οι βροχοπτώσεις έφεραν 500 τσιμπήματα σκορπιών

17.11.2021 11:37
scorpio new

Τι σχέση έχουν οι έντονες βροχοπτώσεις με το …τσίμπημα του σκορπιού; Και όμως έχουν. Οι ασυνήθιστες για την Αιγυπτο βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα να βγούν χιλιάδες σκορπιοί από τις φωλιές τους και να τσιμπήσουν εκατοντάδες ανθρωπους.    

Ας δουμε τα πράγματα από την αρχή: Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νότιο τμήμα της Αιγύπτου που πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από τις χειρότερες βροχές που έχουν σημειωθεί εδώ και 11 χρόνια.

«Εδώ και 11 χρόνια δεν έχει καταγραφεί τέτοια ποσότητα βροχής και οφείλεται στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή», δήλωσε χθες Τρίτη ο Χάλεντ Κάσεμ τοπικός αξιωματούχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σε «55 λεπτά», τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, έπεσαν στην επαρχία Ασουάν «οκτώ εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού», επεσήμανε ο κυβερνήτης Άσραφ Ατίγια στην κρατική τηλεόραση.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσαν τα σπίτια τους λόγω της βροχής και του χαλαζιού, ανακοίνωσε από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά 106 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 300 έχουν υποστεί ζημιές, πρόσθεσε ο Ατίγια.

Βγήκαν οι σκορπιοί απο τις φωλιές τους

Εξάλλου διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση σε κάποιες περιοχές, ενώ λόγω της βροχής βγήκαν από τις φωλιές τους πολλοί σκορπιοί, με αποτέλεσμα «περισσότεροι από 500 άνθρωποι» να τσιμπηθούν, ανέφεραν οι τοπικές αρχές της επαρχίας Ασουάν.

Οι κάτοικοι σχολίασαν ότι «περικυκλώθηκαν από σκορπιούς και ερπετά», δηλώνοντας ότι ανησυχούν «για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους».

Τέσσερα είδη σκορπιών

Στην έρημο της Αιγύπτου υπάρχουν τέσσερα ή πέντε τύποι σκορπιού, τα τσιμπήματα των οποίων μπορούν να προκαλέσουν υψηλό πυρετό, αν και δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια του χειμώνα του 2020 τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις βροχές και τις πλημμύρες στην Αίγυπτο.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Η Pfizer υπέβαλε αίτημα αδειοδότησης του αντιικού φαρμάκου στις ΗΠΑ

Κορωνοϊός: Το χάπι της Pfizer θα κυκλοφορήσει και σε γενόσημο

Καταδίκη Ουγγαρίας-Πολωνίας από το ευρωπαϊκό δικαστήριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06