search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:30
MENU CLOSE

Επέμβαση «ρουτίνας» για τον Μπάιντεν – προσωρινά πρόεδρος η Καμάλα Χάρις

19.11.2021 18:12
Συμφωνία Καμάλα Χάρις-Μακρόν περί «στενής συνεργασίας» για πανδημία και κλιματική αλλαγή - Media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα την εξουσία στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, όταν θα υποβληθεί σε «κολονοσκόπηση ρουτίνας» στο Εθνικό Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο Walter Reed.

Το παραπάνω ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, με την εκπρόσωπο Τύπου να σημειώνει ότι η εξουσία θα μεταβιβαστεί επειδή ο πρόεδρος θα βρίσκεται «υπό αναισθησία» κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Πρόσθεσε πως αυτό ορίζεται από το αμερικανικό Σύνταγμα, υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους προέβη σε ανάλογη διαδικασία το 2002 και το 2007.

Έτσι, η Καμάλα Χάρις, που είναι η πρώτη γυναίκα, έγχρωμη και με καταγωγή από τη Νότια Ασία που έγινε αντιπρόεδρος, θα γράψει ιστορία στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα υπηρετήσει ως εν ενεργεία πρόεδρος.

Ο 78χρονος Μπάιντεν έκανε την τελευταία του πλήρη ιατρική εξέτασή του τον Δεκέμβριο του 2019, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν «υγιής, σφριγηλός» και «κατάλληλος να εκτελεί επιτυχώς τα καθήκοντα της Προεδρίας», σύμφωνα με έκθεση γιατρού εκείνη την εποχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπάιντεν είναι το γηραιότερο άτομο που έχει διατελέσει πρόεδρος στις ΗΠΑ και μοιραία το ενδιαφέρον για την υγεία του είναι μεγάλο από τότε που δήλωσε την υποψηφιότητά του για τον Λευκό Οίκο (το 2019).

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: 91 νεκροί και 575 οι διασωληνωμένοι – Στα 7.805 τα νέα κρούσματα

Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: Καταγγέλλει ότι την έκλεψαν σε ξενοδοχείο – Κατέθεσε μήνυση

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Τρίτη δόση εμβολίου για όλους τους ενήλικες ενέκρινε ο FDA

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 13:28