search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:34
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Η Αυστρία ανακοίνωσε γενικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό

19.11.2021 11:59
austria_lockdown

Η Αυστρία γίνεται η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που επιβάλλει και πάλι ολικό, εθνικό lockdown, το οποίο περιλαμβάνει και τους εμβολιασμένους πολίτες

Συγκεριμένα, όπως ανακοινώθηκε η χώρα μπαίνει σε γενικό lockdown για όλον τον πληθυσμό από την προσεχή Δευτέρα.

Ο καγκελάριος Σάλενμπεργκ διευκρίνισε ότι το μέτρο θα ισχύσει αρχικά για 10 ημέρες και θα διαρκέσει το πολύ 20 ημέρες.

Ο αυστριακός καγκελάριος ανακοίνωσε επίσης την επιβολή του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την 1η Φεβρουαρίου 2022.

«Δεν κατορθώσαμε να πείσουμε»

«Πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια», δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τυρόλο, έπειτα από συνομιλίες με όλους τους κυβερνήτες των αυστριακών περιφερειών.

«Παρά τους μήνες της εφαρμογής της πειθούς, δεν κατορθώσαμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιασθούν», είπε, επικρίνοντας τον υπερκορεσμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της χώρας.

«Η αύξηση του ποσοστού του εμβολιασμού είναι το μόνο μέσο για την έξοδο από τον φαύλο κύκλο», δήλωσε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ τονίζοντας ότι το εμβόλιο είναι το «εισιτήριο για την έξοδο» από την πανδημία.

Ρεκόρ κρουσμάτων, χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού

Τα σενάρια για εθνικό lockdown στην Αυστρία ξεκίνησαν μετά την τελευταία ανακοίνωση με αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο. Τα νέα κρούσματα ανήλθαν σε 15.145, με τον ημερήσιο αριθμό να ξεπερνά για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα 15.000.

Στο εξής, το μέτρο του lockdown εφαρμόζεται στο σύνολο του πληθυσμού των 8,9 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το ποσοστό του εμβολιασμού ανέρχεται στο 66% , σύμφωνα με το AFP (στο 63,9% στις 17/11, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Politico), παρά την εισαγωγή του πιστοποιητικού εμβολιασμού από την άνοιξη.

Τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν πριν από λίγες ημέρες προκάλεσαν αύξηση του αριθμού των ραντεβού στα εμβολιαστικά μέτρα.

Ομως, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται και βρίσκεται σε επίπεδα άνευ προηγουμένου από την έναρξη της επιδημίας…

Στην Ευρώπη, η πανδημία αναζωπυρώνεται και πολλές χώρες, όπως η Σουηδία, η Γερμανία και η Ελλάδα, ανακοίνωσαν σκλήρυνση των περιορισμών κατά τις τελευταίες ημέρες.

Δεν απέδωσαν τα μέτρα

Από την προηγούμενη Δευτέρα ήδη στην Αυστρία τα δύο εκατομμύρια των ανεμβολίαστων δεν είχαν πλέον δικαίωμα να βγουν από το σπίτι τους παρά μόνο για ψώνια, για άθληση ή για να λάβουν ιατρική φροντίδα.

Ο Σάλενμπεργκ είχε τότε δηλώσει ότι το lockdown μόνο σε ανεμβολίαστους είχε αρχίσει να αποδίδει καρπούς…

«Θέλω να οδηγήσω τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν και όχι να θέσω σε εγκλεισμό τους εμβολιασμένους» είχε προσθέσει τότε ο Σάλενμπέργκ.

Διαβάστε επίσης:

Η «μαύρη λίστα» επί Τραμπ – Ποια τραγούδια είχαν… απαγορευτεί στον Λευκό Οίκο

Τραγωδία στα σύνορα Λευκορωσίας- Πολωνίας: Νεκρό μωρό προσφύγων από τη Συρία

Μπάιντεν: Εξετάζουμε «διπλωματικό μποϊκοτάζ» τον Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58