search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:11
MENU CLOSE

Μητσοτάκης- Σακελλαροπούλου: Τι συζήτησαν για τις εξελίξεις στην πανδημία

19.11.2021 16:04
mitsotakissakelaropoulou098-new

Ενημερωτική συνάντηση είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες το απόγευμα της Πέμπτης τόνισε ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, διότι αυτοί κινδυνεύουν περισσότερο, να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πειστεί να κάνουν την πρώτη δόση, και να ενθαρρύνουμε, διότι εκεί εκ των πραγμάτων η προσπάθεια είναι πιο εύκολη, αυτούς οι οποίοι έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις, να κάνουν την αναμνηστική 3η δόση. «Γι’ αυτό και προσδιορίσαμε ότι στο επτάμηνο θα λήγει ουσιαστικά το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού, αν και θεωρώ ότι όσοι έχουν κάνει την 1η και τη 2η δόση, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη ενθάρρυνση για να κάνουν την 3η δόση. Ταυτόχρονα, επιβάλλαμε κάποιους πρόσθετους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, ενθαρρύνοντάς τους να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο Πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας με όλες τις δυνάμεις που έχει στη διάθεσή της. «Προχωράμε στην επίταξη υπηρεσιών όπου αυτό είναι απαραίτητο, σε πρώτη φάση στη Βόρειο Ελλάδα. Είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ουσιαστικά, δημιουργώντας ένα ενιαίο εθνικό σύστημα υγείας το οποίο συμπεριλαμβάνει και δημόσιες και στρατιωτικές και ιδιωτικές δομές και πιστεύω θα το ξεπεράσουμε αυτό το κύμα».

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός έκανε έκκληση  «να μην έχουμε αχρείαστους θανάτους, διότι δυστυχώς η Ελλάδα δεν είναι στα ποσοστά εμβολιασμού που βρίσκονται κάποιες άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Είμαστε περίπου στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά μπορούμε να είμαστε πολύ καλύτεροι. Και όσο αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμού τόσο μειώνονται οι νοσηλείες και τόσο περιορίζονται οι αχρείαστοι θάνατοι. Και δεν θα κουραστούμε να επιμένουμε στην στήριξη του εμβολιαστικού προγράμματος και θέλω να ευχαριστήσω κι εσάς για τον ενθουσιασμό με τον οποίο μεταφέρετε πάντα το μήνυμα του εμβολιασμούς» ανέφερε απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημποκρατίας.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Έκκληση για εμβολιασμό – είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε δώρο τον εμβολιασμό, ενώ εξέφρασε την απορία της πώς άνθρωποι, με όποια επιρροή ασκούν στους γύρω τους, τους αποτρέπουν, τους απαγορεύουν, δεν τους προτρέπουν να εμβολιαστούν, πώς συμβιώνουν μετά με αυτό. «Όταν τους οδηγούν πολλές φορές στην ουσία σε κίνδυνο ζωής, πολλές φορές και σε θάνατο. Κάποιοι είναι υπαίτιοι για όλα αυτά που γίνονται. Και θα ήθελα και εγώ μαζί σας να απευθύνω ακόμα μια φορά αυτή την έκκληση, αυτή την υπέρτατη επίδειξη αλληλεγγύης, ότι όσο μπορούμε να πείσουμε ο καθένας, όλοι μας, χωρίς αν, χωρίς ύφος, χωρίς σκέψη για πολιτικό κόστος, χωρίς να κλείνουμε το μάτι σε ενδεχόμενα άλλα πολιτικά οφέλη ή δισταγμούς, όλοι ανενδοίαστα να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, τον εμβολιασμό. Είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε και θέλω να πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε»

Το ταξίδι του Πρωθυπουργού στη Βρετανία

Το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα έθεσε ο Πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογό του στο Λονδίνο, όπως ενημέρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Τόνισα ότι αυτή η επιλογή της Κυβέρνησης να αναδείξει το ζήτημα αυτό δεν είναι μια πρόσκαιρη τακτική κίνηση, είναι μια επιλογή η οποία θα έχει στρατηγικό βάθος και μάλιστα ανέφερα και χαριτολογώντας, ότι ένας Πρωθυπουργός ο οποίος έχει τόσο μεγάλη αγάπη για την κλασική Ελλάδα, όπως ο Μπόρις Τζόνσον, θα είναι ο πρώτος ο οποίος θα έπρεπε να σπεύσει να υιοθετήσει το εγχείρημα αυτό. Θα είναι ένας μακρύς δρόμος αυτός. Πιστεύω όμως ότι θα έχουμε μια στρατηγική κι ένα σχέδιο, ώστε τελικά αυτή η μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες, κάποια στιγμή θα τελεσφορήσει»

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά της αναφέρθηκε στις άοκνες προσπάθειες της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και χαρακτήρισε το ζήτημα «εθνικό αίτημα» για το οποίο , η UNESCO, εκτός από τις συστάσεις, έλαβε και απόφαση, στην οποία παίρνει θέση σαφή ότι η Ελλάδα έχει δίκαιο να διεκδικεί την επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα. «Θυμόμαστε όλοι τη Μελίνα που έχει πει ότι «και αν έχω πεθάνει, θα αναστηθώ για τα δω να γυρίζουν». Νομίζω ότι δεν θα μας άφηνε η ίδια να εγκαταλείψουμε αυτόν τον αγώνα. Είναι δύσκολος αγώνας, είναι όλο αυτό το μπλέξιμο το δήθεν νομικό, αν είναι ζήτημα της Κυβέρνησης ή των Μουσείων, νομίζω όμως ότι σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν τα πράγματα, δεν είναι απλό το θέμα. Εγώ έχω συγκρατήσει μια άλλη φράση της Μελίνας, μου έχει μείνει πάρα πολύ έντονα, με είχε φορτίσει τότε, «τα μάρμαρα θα γυρίσουν και θα ‘ναι μέρα-μεσημέρι»

«Η μάχη, είναι μια μάχη σε επίπεδο Κυβέρνησης, σε επίπεδο Βρετανικού Μουσείου, αλλά και σε επίπεδο βρετανικής κοινής γνώμης, η οποία πιστεύω ότι εκπαιδεύεται ολοένα περισσότερο και αρχίζει πια και στηρίζει με μεγαλύτερη θέρμη αυτό το αίτημα» απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Παναγιωτόπουλος για F-16: Έτσι έγινε το ατύχημα στην Ανδραβίδα

Τσίπρας απέναντι στο διάγγελμα Μητσοτάκη: Καταλογισμός ευθυνών, δύο «ναι», δύο «όχι» και 8 μέτρα

Κορωνοϊός – Νέα μέτρα: Η άφιξη στους χώρους εργασίας, οι αλλαγές σε λιανεμπόριο και πιστοποιητικό εμβολιασμού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:08