search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης: Συγκλονίζει η Τσεκίνη – Από τις ακτινοβολίες στη νίκη (Audio & Video)

21.11.2021 14:02
sonia_tsekini

Την περασμένη Κυριακή έτρεξε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και σήμερα ήταν η γυναίκα που τερμάτισε πρώτη στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη, ενώ στο μεσοδιάστημα έκανε ακτινοβολίες στο «Θεαγένειο» για τον καρκίνο.

Η 45χρονη μαραθωνοδρόμος -που παραδίδει μαθήματα ζωής και πριν από το χειρουργείο της έκανε «6 χλμ. στο μπαλκόνι του χειρουργείου»- μίλησε την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8 «Πρωινός Μπαλαδόρος» και δεν έκρυψε τη συγκίνησή της για την αγάπη που εισπράττει καθημερινά από τον κόσμο, αλλά και την αισιοδοξία της πως θα νικήσει τον καρκίνο.

«Τρέχω για τις φίλες μου που εγχειρίστηκαν όπως κι εγώ», είπε αρχικά. «Διαγνώστηκα με καρκίνο στο στήθος τον Ιανουάριο του 2021 και τον Αύγουστο εγχειρίστηκα αφαιρώντας το μαστό. Λίγη ώρα πριν μπω στο χειρουργείο, βγήκα από το δωμάτιό μου στο μπαλκόνι και άρχισα να τρέχω σε αυτό, δίνοντας κουράγιο πρώτα σε μένα, αλλά και σε όλους τους ασθενείς του ορόφου που κυριολεκτικά ανέβηκε η ψυχολογία τους. Έκανα έξι ολόκληρα χιλιόμετρα εκεί στο μπαλκόνι, μετά έκανα ένα ντους και μετά ήρθαν οι νοσοκόμες για να με συνοδεύσουν στο χειρουργείο», είπε.

Η 45χρονη Σόνια γεννήθηκε στο Ελμπασάν της Αλβανίας και σπούδασε στη γυμναστική ακαδημία στα Τίρανα. Οι μαραθώνιοι ήταν πάντα η αδυναμία της. Λίγο μετά τα 20 της ήρθε στην Ελλάδα κι από τότε μένει στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Δημιούργησε οικογένεια και έχει δύο κόρες, 16 και 11 ετών, ενώ εργάζεται ως μαγείρισσα. «Πάντα οι συνθήκες επιβίωσης ήταν δύσκολες. Το πρωί δούλευα σε εστιατόριο ως μαγείρισσα και το βράδι έκανα λάντζα. Ποτέ όμως δεν άφησα την άθληση και το τρέξιμο, ενώ έχω συμμετάσχει σε πολλούς μαραθώνιους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Έτρεξα σε ηλικία 17 ετών σε μαραθώνιο στην Αλβανία και τότε είχα κάνει 2 ώρες και 36 λεπτά. Έχω αγωνιστεί στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στην Τσεχία και στην Ελλάδα», περιέγραψε.

Στον μαραθώνιο της Αθήνας η μεγάλη κόρη της, της ζήτησε να υποσχεθεί ότι αν αισθανθεί πόνο, να εγκαταλείψει τον μαραθώνιο: «Ήμουν τρίτη και στα τελευταία τρία χιλιόμετρα φοβήθηκα λίγο, γιατί αισθάνθηκα έναν σφάχτη στο σημείο που εγχειρίστηκα και αφαίρεσα τον μαστό και κρατήθηκα, αλλά τερμάτισα», είπε.

Η συμμετοχή της στον μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και αυτός στη Θεσσαλονίκη είναι μια υπόσχεση ζωής της Σόνιας στις κοπέλες που γνώρισε στο «Θεαγένειο» νοσοκομείο και οι οποίες κι αυτές κάνουν χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

«Πριν λίγο καιρό τις ενημέρωσα ότι γράφτηκα στον μαραθώνιο της Αθήνας. Με ρώτησαν αν θέλω να τρέξω και απάντησα ναι. Τότε μου είπαν “θα το κάνεις για εμάς. Μόνο που θα πας και θα είσαι εκεί εμείς θα είμαστε χαρούμενες”. Και τώρα στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης θα τρέξω για αυτές. Είναι όλες τους από τη Θεσσαλονίκη, θα είναι μαζί μου θα με περιμένουν στον τερματισμό», ανέφερε.

Η θεραπεία της εξελίσσεται πολύ καλά και οι γιατροί της επικροτούν την προσπάθειά της να τρέχει με τη συμβουλή να «ακούει» το σώμα της και να ξέρει πότε να σταματά.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Τζόνσον για Γλυπτά Παρθενώνα: Ώρα να αδράξουμε τη στιγμή

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Παρελθόν ο Σόλσκιερ – Η ανάρτηση στο twitter

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Αυτά τα ρούχα δεν είναι άψυχα, έχουν φωνή» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50