ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 15:21
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Μέτρα lockdown ζητά στη Γερμανία ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ»

23.11.2021 20:59

Lockdown και για εμβολιασμένους ζητά να επιβληθεί στη Γερμανία ο πρόεδρος του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ και προειδοποιεί ότι ο Κανόνας 2G (πρόσβασης για εμβολιασμένους και ιαθέντες) δεν επαρκεί πλέον για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ο κ. Βίλερ εξηγεί ακόμη ότι ο αριθμός των ανεμβολίαστων ανέρχεται στη Γερμανία σε περίπου 15 εκατομμύρια και η κινητικότητα είναι πλέον πολύ μεγαλύτερη από ό,τι πέρυσι. Έτσι ο κορωνοϊός εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. «Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι τα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με τον αριθμό των κρουσμάτων είναι ελλιπή και ότι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος», αναφέρει.

Σε ό,τι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Βίλερ υποστηρίζει ότι «κάτι τέτοιο δεν θα ήταν το σωστό μέτρο», αλλά παραπέμπει ταυτόχρονα και στη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ότι «εφόσον έχουν δοκιμαστεί όλα και ένα μέρος του πληθυσμού εξακολουθεί να μη θέλει να εμβολιαστεί, τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός». Αυτή την άποψη την συμμερίζομαι κι εγώ, καταλήγει ο επικεφαλής του «Ρόμπερτ Κοχ».

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικό τροχαίο για τον θρύλο της ποδηλασίας, Μαρκ Κάβεντις – Σε ΜΕΘ με σπασμένα πλευρά

Κορωνοϊός: Αρκούν τα 2 μέτρα για προφύλαξη; Έρευνα «ανατρέπει» τις αποστάσεις ασφαλείας

Λιβύη: Παραιτήθηκε ξαφνικά ο απεσταλμένος του ΟΗΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 15:20
Exit mobile version