search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Lady Gaga: Πλώρη για Όσκαρ για την ταινία «Ο Οίκος των Gucci»

25.11.2021 19:14
lady_gaga_new

Εντυπωσιάζει η Lady Gaga στην πολυαναμενόμενη ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ο Οίκος των Gucci» που ενσαρκώνει τον ρόλο της «Μαύρης Χήρας» και δεν αποκλείεται να καταφέρει να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο του αμερικανικού σινεμά.

Ο οίκος των Gucci (The House of Gucci)

Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ

Παίζουν: Lady Gaga, Άνταμ Ντράιβερ, Τζάρεντ Λέτο, Τζέρεμι Άιρονς, Τζακ Χιούστον, Σάλμα Χάγιεκ, Αλ Πατσίνο

Περίληψη: Η πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci. Διατρέχοντας τρεις δεκαετίες έρωτα, προδοσίας, παρακμής, εκδίκησης, και τελικά ενός φόνου, παρακολουθούμε τι κρύβεται πίσω από ένα όνομα, ποια είναι η αξία του και τι είναι ικανή μια οικογένεια να κάνει, προκειμένου να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ στη δεύτερη μεγάλη του παραγωγή για φέτος μετά από την «Τελευταία Μονομαχία» αφηγείται την ιστορία της δυναστείας των Gucci, επιστρατεύοντας ένα all star cast.

Βασισμένος στο βιβλίο «Ο Οίκος Gucci»(The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed) της Σάρα Γκέι Φόρντεν, πιάνει το νήμα από τη δεκαετία του ’70 ,τότε που ανδρώθηκε η αυτοκρατορία του μεγάλου οίκου μόδας, και παρακολουθεί από κοντά τις σχέσεις των βασικών μελών της κραταίας φαμίλιας. Η επιχείρηση τότε εποπτευόταν από τους δύο διάδοχους, τον φιλόδοξο Άλντο, και τον πιο συντηρητικό αδελφό του Ροντόλφο.

Ο Άλντο δεν έχει την πρόθεση να παραχωρήσει τον έλεγχο του ονόματος, πόσο μάλλον στον γιο του Πάολο, στον οποίο δεν τρέφει μεγάλη εκτίμηση. Ο συνεσταλμένος γιος του Ροντόλφο από την άλλη, ο Μαουρίτσιο, προτιμά να ασχοληθεί με τη νομική, παρά να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Όταν όμως ερωτεύεται την φιλόδοξη Πατρίτσια, που του ενισχύει την αυτοπεποίθηση, όλα αλλάζουν. Παιχνίδια εξουσίας, έρωτες, πάθη, ίντριγκες και δολοπλοκίες, όλα δηλαδή τα στοιχεία που θα ζήλευε μια σαπουνόπερα, με αποκορύφωμα τον φόνο του Μαουρίτσιο από τη γυναίκα του,την περίφημη «Μαύρη χήρα», που σχεδίασε προσεχτικά το σχέδιο εκδίκησής της, όταν εκείνος την εγκατέλειψε για την ερωμένη του, συνθέτουν μια φιλόδοξη ιστορία ανόδου και πτώσης.

Ο Σκοτ, όπως έκανε και στο «Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» το 2017,αξιοποιεί στο έπακρο, αλλά όχι και εις βάθος όλες αυτές τις δραματουργικές ανατροπές, που προσφέρει αφειδώς η πραγματική ιστορία των Gucci, προσθέτει το απαραίτητο glam και παραθέτει γεγονότα και επεισόδια από τις ζωές τους, χωρίς να πολυενδιαφέρεται για τη συνοχή. Περισσότερο εστιάζει στο θέαμα και στην απατηλή λάμψη του χρήματος και της εξουσίας, τόσο δηλαδή όσο χρειάζεται ένα blockbuster,κι όχι στην ενδοσκόπηση των χαρακτήρων. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα, μειώνει την παρουσία της Ρετζιάνι, αποφεύγοντας να πάρει οποιοδήποτε θέση σχετικά με τη δολοφονία, φτιάχνοντας τελικά περισσότερο ένα μεγάλης διάρκειας κινηματογραφικό editorial για τους ισχυρούς αυτού του κόσμου, που συντρίβονται από την ίδια τους τη δύναμη.

H Lady Gaga με αέρα Ιταλίδων πρωταγωνιστριών της Χρυσής Εποχής της Τσινετσιτά βάζει πλώρη για τα Όσκαρ, όπως λέγεται, και μαζί της ο πάντα στιβαρός Άνταμ Ντράιβερ, ο πραγματικά αγνώριστος Τζάρεντ Λέτο, που ενίοτε εξοκείλει στην καρικατούρα, ο αριστοκρατικός Τζέρεμι Άιρονς και ο παραδόξως μετρημένος Αλ Πατσίνο, δίνουν το δικό τους στίγμα, χωρίς όμως να καταφέρνουν πάντα να βρουν έναν ενιαίο υποκριτικό κώδικα.

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Παπαδάκης: Τι ενδιαφέρον έχει η προσωπική ζωή της Βανδή και του Μπισμπίκη;

Μάρα Μεϊμαρίδη: «Τι ράτσα είναι ο κύριος Σαντικάι;» (Video)

Αρης Σερβετάλης: Τον αντικαθιστούν και συνεχίζουν την παράσταση οι ηθοποιοί του Ρινόκερου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53