search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:52
MENU CLOSE

Οικονόμου: «Σπάσαμε το απόστημα της έμφυλης βίας» – Καμία αναφορά σε «γυναικοκτονία»

29.11.2021 19:38
oikonomoy-new

«Η κυβέρνηση ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς».

Αυτό υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωση-απάντηση σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη δήλωσή του, αποφεύγει να χρησιμοποιήσει τον όρο «γυναικοκτονία», παρά το γεγονός ότι το ζήτημα επανήλθε με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα με την άγρια δολοφονία της 48χρονης στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι «η οδυνηρή πραγματικότητα είναι ότι περιστατικά έμφυλης βίας και δολοφονίες γυναικών είχαμε και στο παρελθόν και δυστυχώς έχουμε και σήμερα. Μόνο που την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση του είχε νομοθετήσει ένα πολύ πιο ήπιο σύστημα ποινών για τα εγκλήματα αυτά».

Επισημαίνει ότι σήμερα η ανθρωποκτονία στην Ελλάδα τιμωρείται πλέον αποκλειστικά και μόνο με ισόβια. «Αυτό οφείλεται στην αλλαγή του ποινικού κώδικα που ψηφίσαμε πρόσφατα. Την αλλαγή αυτή καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει την υποκρισία του κ. Τσίπρα και στο ζήτημα αυτό» προσθέτει.

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι με μια σειρά θεσμικές πρωτοβουλίες, η κυβέρνηση ήταν αυτή που έσπασε το χρόνιο απόστημα της έμφυλης βίας και της κακοποιητικής συμπεριφοράς.

«Στηρίζουμε έμπρακτα τα θύματα και μαχόμαστε σθεναρά για την απάλειψη της. Απέναντι στο έγκλημα, η αξιοπρέπεια, η σωματική ακεραιότητα και τελικά η ανθρώπινη ζωή, προστατεύονται από αυστηρούς και λειτουργικούς νόμους που ισχύουν έναντι πάντων» καταλήγει ο κ. Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:
Μετάλλαξη Όμικρον: «Πιθανώς αποτελεσματικά» τα εμβόλια έναντι σοβαρής νόσησης

Αχτσιόγλου: «Συμπολίτες μας πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ και η κυβέρνηση λέει ότι είναι επαρκής η στήριξη του ΕΣΥ»

Απάντηση Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ: «Τον αφήνουμε μόνο του στο πεδίο που λαϊκισμού»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46