search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:45
MENU CLOSE

Κύκλωμα πλαστών εγγράφων: Βαριά κακουργήματα στους συλληφθέντες – Εμπλέκονται 34 αστυνομικοί

01.12.2021 17:30
astynomikoi-new

Αδικήματα κυρίως κακουργηματικού χαρακτήρα περιλαμβάνει η ποινική δίωξη σε βάρος των συλληφθέτων για το κύκλωμα με τα πλαστά έγγραφα.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην των αστυνομικών, είναι υπάλληλοι ΟΤΑ, δικηγόρος και ιδιώτες.

Η δίωξη που ασκήθηκε κατά περίπτωση αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκίας υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνσης εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνησης ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση, συνέργειας στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργειας στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας .

Επιπλέον κάποιοι εκ των κατηγορουμένων βαρύνονται με κατηγορίες για για ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Την υπόθεση θα χειριστεί Ανακριτής.

Θεοδωρικάκος: «Δεν θα υπάρξει επιείκεια για όποιον παραβαίνει τον όρκο του»

«Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του… Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους», δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφορικά με την υπόθεση στην οποία εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από πρώτη στιγμή που του ανατέθηκε αυτή η θέση ζήτησε διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς και τόνισε ότι «οι πολίτες ζητούν ασφάλεια, θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί», ενώ στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έθεσε επιτακτικά το αίτημα η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου είναι η εξής:

«Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων με ενημέρωσε για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη συμμετοχή δυστυχώς επίορκων αστυνομικών.

Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύτηκε αυτό το κρίσιμο υπουργείο ζήτησα διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς.

Η Αστυνομία για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας πρέπει πρώτα εκείνη να τηρεί τους νόμους. Οι πολίτες ζητούν ασφάλεια. Θέλουν κοντά τους τον αστυνομικό, να τους προστατεύει και όχι να παρανομεί.

Δεν πρόκειται να υπάρξει επιείκεια απέναντι σε όποιον παραβαίνει τον όρκο του. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αστυνομικούς του καθήκοντος, που εργάζονται σκληρά και συνειδητά για την ασφάλεια των πολιτών και της πατρίδας μας. Και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών.

Είμαστε απέναντι σε αστυνομικούς, που αποδεικνύονται επίορκοι. Ζήτησα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, η έρευνα να πάει μέχρι τέλους και όλοι οι εμπλεκόμενοι να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Μόνο έτσι, θα νιώσουν οι πολίτες ότι η ΕΛ.ΑΣ. λειτουργεί με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα ενάντια στο έγκλημα όπου και αν βρίσκεται αυτό, για το καλό των πολιτών και της Δημοκρατίας μας».

Ζητούσαν «ταρίφα» 30.000 ευρώ για κάθε υπόθεση

«Ταρίφα» 30.000 ευρώ για κάθε υπόθεση ελάμβανε το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται συνολικά 34 αστυνομικοί και εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων.

Η δράση του κυκλώματος υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από το 2013 και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι έχει αποκομίσει τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 600.000 ευρώ.

Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος μετέβη νωρίς το πρωί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και ενημερωνόταν επί 2,5 ώρες για τη μεγάλη υπόθεση, από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη, σχετικά τα άτομα που εμπλέκονται και την πορεία της ογκωδέστατης δικογραφίας που σχηματίζεται σε βαθμό κακουργήματος, ενώ το απόγευμα αναμένεται να κάνει δηλώσεις για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

e-Πινάκιο: Η πορεία της δίκης με ένα κλικ στο κινητό και τον υπολογιστή

Αγρίνιο: Ο 35χρονος σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την στους τοίχους του δωματίου

Ένταση στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Πολάκη: «Με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:45