search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Επταπλασιάστηκαν σε 24 ώρες τα ραντεβού από πολίτες άνω των 60

01.12.2021 13:09
emvoliastiko_kentro_new

Άμεσο θετικό αντίκτυπο στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού φαίνεται ότι έχει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών.  

Την ίδια στιγμή που η πολιτική αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο μέτρο φουντώνει, φαίνεται ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού, με τα εμβολιαστικά κέντρα να «ζωντανεύουν» ξανά μετά από καιρό.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης είναι το γεγονός ότι μέσα σε 24 ώρες από τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προγραμματίστηκαν 17.500 ραντεβού πρώτης δόσης, έναντι 2.600 ημερησίως, αριθμός σχεδόν επταπλάσιος.

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, κατατέθηκε η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ανεμβολίαστων ατόμων άνω των 60 ετών και την επιβολή προστίμου 100 ευρώ ανά μήνα για όσους δεν σπεύσουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους έως την 16η Ιανουαρίου 2022.

Ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ και τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που την ίδια ώρα καταρρέει λόγω της διαχρονικής εγκατάλειψης.

Διαβάστε επίσης:

Πάπας Φραγκίσκος: Ξεκινά αύριο η επίσημη επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

Δημήτρης Λιγνάδης: Γιατί αποφασίστηκε να μην παραστεί στην κηδεία της μητέρας του – Τι λέει ο Κούγιας

Γλυκά Νερά: Εξοργισμένος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος με την αλλαγή επιθέτου της Λυδίας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:45