search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποιες συνέπειες φοβάται η κυβέρνηση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 – Όλο το παρασκήνιο

01.12.2021 07:48
mitsotakis_new

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα φανεί κατά πόσο η απόφαση του πρωθυπουργού να φέρει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους πολίτες άνω των 60 ετών με την απειλή του προστίμου 100 ευρώ με είσπραξη μέσω της ΑΑΔΕ -εφόσον  δεν υπακούσουν- θα της στοιχίσει πολιτικά.

Ήδη οι πληροφορίες λένε ότι εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων ετοιμάζονται να αντιδράσουν προσφεύγοντας κατά του μέτρου με την λογική ότι η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει με ηλικιακά κριτήρια ενώ θα επιχειρηθεί και η αμφισβήτηση του προστίμου καθώς άλλοι πολίτες μπορούν να το πληρώσουν και άλλοι όχι.

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι το μέτρο αυτό θα φέρει αποτελέσματα καθώς ήδη κλείστηκαν πολύ περισσότερα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα απ’ ότι τις προηγούμενες ημέρες. Το γεγονός ωστόσο ότι το μέτρο αυτό αφορά πολίτες που ανήκουν στην εκλογική πελατεία της ΝΔ δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Η απόφαση του πρωθυπουργού να πάρει ένα τέτοιο μέτρο αιφνιδίασε τους πάντες στο υπουργικό συμβούλιο καθώς μέχρι και την περασμένη Δευτέρα το Μέγαρο Μαξίμου ξόρκιζε την υποχρεωτικότητα με το επιχείρημα ότι δεν έχει αποδώσει πουθενά.

Οι πληροφορίες πάντως λένε ότι τις σκέψεις του  Κυριάκου Μητσοτάκη αρχικά τις γνώριζε μόνο ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος μάλιστα αρθρογράφησε σχετικά για αυτό το θέμα. Πριν από κάποιες μέρες συζήτησε τις σκέψεις του και με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένο αλλά και τον υπουργό Επικρατείας και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να  έχει μια ξεκάθαρη άποψη για το ένα αυτή η κίνηση είναι αντισυνταγματική ή όχι. Μετά από τις διαβεβαιώσεις που πήρε προχώρησε στην εξαγγελία  του μέτρου.

«Είναι μία απόφαση που πρέπει να σας πω ότι με βασάνισε προσωπικά. Αισθάνομαι, ωστόσο, βαρύτερη την ευθύνη μου να σταθώ δίπλα στους πιο ευάλωτους έστω και αν ίσως πρόσκαιρα δυσαρεστηθούν. Δεν έχω καμία απολύτως αμφιβολία ότι με αυτή μας την πολιτική απόφαση θα σωθούν ανθρώπινες ζωές», τόνισε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του.

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός κινήθηκε με την λογική των δημοσκοπήσεων όπου σ’ αυτές η πλειοψηφία των πολιτών τάσσεται υπέρ της υποχρεωτικότητας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και νέο σχεδιασμό για την ιχνηλάτηση του επικίνδυνου ιού. Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί ένα δωρεάν self test και άλλο ένα  την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, πριν δηλαδή οι μαθητές γυρίσουν στα σχολεία.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Απαρχαιωμένοι οι στόχοι του Συμφώνου Σταθερότητας – «Θα χρειαστούμε περισσότερα κονδύλια»

Συνάντηση Τσίπρα – ΕΙΝΑΠ: Δραματική η κατάσταση στο ΕΣΥ- Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

ΕΦΚΑ: 8 παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του Φορέα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:04