search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:22
MENU CLOSE

Το άρθρο Σκέρτσου που είχε προαναγγείλει την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών

01.12.2021 08:52
Akis Skertsos_new

Από την Κυριακή είχε εμμέσως προαναγγείλει τα νέα κυβερνητικά μέτρα για τους άνω των 60 ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας σε άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής είχε περιγράψει το «περιβάλλον» στο οποίο κινείται η κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με την πανδημία, εστιάζοντας σε τρία σημεία, ένα από τα οποία ήταν οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι, που το ποσοστό τους φθάνει το 17%.

«Μας θλίβει βαθιά όλους το ζήτημα των ημερήσιων θανάτων – κυρίως διότι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς αφορούν στη συντριπτική πλειονότητα ανεμβολίαστους πολίτες – και το έχουμε ερευνήσει διεξοδικά», ανέφερε στο άρθρο του o Άκης Σκέρτσος με τίτλο «Πανδημία COVID-19: η πραγματική εικόνα και η επόμενη ημέρα».

Στο ίδιο άρθρο αναρωτήθηκε: «Γιατί όμως οι νεκροί από Covid-19 στη χώρα μας προσεγγίζουν πλέον τους 80-90 την ημέρα». «Αυτό συμβαίνει για τρείς λόγους: α) Έχουμε τον δεύτερο πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη ως ποσοστό γενικού πληθυσμού -28% του πληθυσμού μας είναι άνω των 60 ετών. β) Ταυτόχρονα ένα 17% των Ελλήνων άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει το εμβόλιο. γ) Όπως γνωρίζουμε ο κορωνοϊος είναι μία ασθένεια που πλήττει και νέους, αλλά πολύ περισσότερο τους ηλικιωμένους. Εννιά στους δέκα θανάτους αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «συνεπώς είναι αναμενόμενο σε μία χώρα με το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ηλικιωμένων στον γενικό πληθυσμό, όπου σχεδόν το 1/5 εξ αυτών δεν έχει κάνει το εμβόλιο, να παρατηρείται έξαρση της πανδημίας σε αυτή τη φάση».

Διαβάστε επίσης:

Υπουργικό συμβούλιο: Η περίεργη χάρτινη συσκευασία μπροστά από κάθε υπουργό (Photos)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στα παρασκήνια του debate (photos)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το twitter έβγαλε νικητή -«Ικανό έχω τον Παπανδρέου να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:15