search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:05
MENU CLOSE

Μαρία Τζομπανάκη: Το φονικό και ο σασμός στην πραγματική της οικογένεια – «Τον έσφαξε στην κυριολεξία» (Video)

03.12.2021 13:23
tzompanaki-maria_new

Για τον… σασμό, που έζησε η οικογένειά της πριν κάποια χρόνια μίλησε η Μαρία Τζομπανάκη, η οποία έχοντας μεγαλώσει στην Κρήτη βίωσε από πολύ μικρή την κατάσταση με τις βεντέτες και τους σασμούς με την ίδια να τη χαρακτηρίζει ως μια «ιερή κατάσταση»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ, η τηλεοπτική «Καλλιόπη» διηγήθηκε -μεταξύ άλλων- πώς βίωσε τον σασμό στην πραγματική ζωή και μέσα στη δική της οικογένεια

«Δεν γεννήθηκα μόνο, αλλά μεγάλωσα στην Κρήτη και τα έζησα. Ο σασμός, όπως τον έχω βιώσει μέσα από την οικογένειά μου, όχι μόνο ως Κρητικιά, είναι μια κατάσταση ιερή.

Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα είχε γίνει και μέσα στην οικογένειά μας. Η γιαγιά μου, η Μαρία είχε μία αρχοντική οικογένεια, ήταν πολλά αγόρια και κορίτσια.

Η γιαγιά μου ήταν 20 χρονών κι ο αδερφός της ο Μανώλης είχε πάει κάπου με έναν φίλο του. Ο φίλος του είχε προηγούμενα με έναν άλλο, τσακώθηκαν, πιάστηκαν στα χέρια, έβγαλε το μαχαίρι του για να το δώσει στον αδερφό του φίλου της γιαγιάς μου και μπήκε μπροστά ο θείος μου ο Μανώλης. Τον έσφαξε στην κυριολεξία», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Τους έβγαλαν και μαντινάδες. Όταν θα περάσει νεκρός για την εκκλησία, σύρε Μαρία μια φωνή να κλάψει η Παναγία. Ενώ τον κουβαλούσαν στο σπίτι αιμόφυρτο, έλεγε μαντινάδες, έτσι εξέφραζαν τότε τα συναισθήματά τους.

Η γιαγιά μου είχε μεσολαβήσει για να μην υπάρξει αντεκδίκηση, γιατί ο θείος μου δεν είχε κανέναν λόγο να σκοτωθεί. Το πέτυχε τελικά, η γιαγιά μου και την ευχαριστούσαν στο τέλος οι οικογένειες των άλλων δύο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Σταμάτης Κραουνάκης: Η διαμάχη με την Πρωτοψάλτη και ο μεγάλος του καημός για την Αλεξίου (Video)

Δημήτρης Σταρόβας: «Δε γνώρισα ποτέ τον πατέρα μου – Εξαφανίστηκε όταν έμεινε έγκυος η μητέρα μου» (Video)

Γιώργος Λιάγκας: Έξαλλος με τη Μιμή Ντενίση – «Αχαριστία, πρέπει να τους βρίζουμε για να μας εκτιμούν» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42