search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Τα μεγάλα όνειρα των απλών ανθρώπων…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2206
2/11/2021
04.12.2021 07:00
tinos-new

Τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια, μέσω του αγαπημένου φίλου Βαγγέλη, που ήταν η αφορμή να δω και ν’ αγαπήσω την «άλλη Τήνο».

Μ’ εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Βλέμμα κοφτερό, γρήγορες αντιδράσεις, λίγα λόγια, το «ναι» ήταν «ναι» και το «όχι» του «όχι».

Μιλήσαμε πολλά καλοκαίρια (και χειμώνες) για την ιστορία του νησιού, τον Πολιτισμό του, τις ιδιομορφίες του, τα μικρά και μεγάλα μυστικά του, εκεί στη «μήτρα» του, στον Άγιο Σώστη, πίνοντας τσιπουράκι στον «Κάβο» του κι αγναντεύοντας τη θάλασσα.

Όταν έμαθε ότι γράφω θέατρο, χαμογέλασε πονηρά…

-Μια μέρα θα είσαι καλεσμένος μας. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Και να που, φέτος το καλοκαίρι, το νησί του απόκτησε ένα πανέμορφο ανοιχτό θέατρο, 300 θεατών. Ο Ελαιώνας, όπως ονομάζεται, μιας το περιβάλλουν ελιές, βρίσκεται κοντά στην περιοχή Άγιος Φωκάς, στο συγκρότημα του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας, και η κατασκευή του οφείλεται στο μεράκι και το πείσμα του Παράσχου Μαλλιάρη!

Γέννημα – θρέμμα Τηνιακός, που δραστηριοποιείται στον κλάδο του τουρισμού, αγαπούσε από μικρός τις τέχνες και ως πρόεδρος του ιδρύματος που έχει δημιουργήσει η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας, οραματίστηκε, πριν λίγους μήνες, τη δημιουργία ενός χώρου που θα μπορεί να φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με τη βοήθεια και τη στήριξη του δήμου και επενδύοντας πολύ προσωπικό χρόνο τα κατάφερε.

Το θεατράκι είναι το νέο απόκτημα του συγκροτήματος της Αγίας Τριάδας, που έχει ανακηρυχθεί διατηρητέο μνημείο από το υπουργείο Πολιτισμού, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ορθόδοξα προσκυνήματα της Τήνου. Ο ναός της Αγίας Τριάδας είναι τρίκλιτος, με μοναδικό ξυλόγλυπτο τέμπλο και εικόνες του 18ου αιώνα.

Τα κατάφερες, λοιπόν, Παράσχο, και από το καλοκαίρι του ’22 η Τήνος θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες παραστάσεις και παραγωγές.

Θα είμαι κοντά σου φίλε!

Διαβάστε επίσης:

«Πολύ μακριά» (Far Away) της Caryl Churchill στο Θέατρο 104 – Προλάβετε τα εισιτήρια πριν εξαντληθούν!

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ένα ρομαντικό παραμύθι, δόσεις νοσταλγίας και το σύμπαν του Γουές Άντερσον

«Buy Nothing Project»: Tο αντι-αγοραστικό κίνημα που «γιγαντώθηκε» στην πανδημία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23