search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:30
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Έκλεισαν οι κάλπες – Παράταση όπου υπάρχουν ουρές «μέχρι να ψηφίσει κι ο τελευταίος»

05.12.2021 20:18
PASOKOURAKINAL

Οι κάλπες έκλεισαν ωστόσο παράταση στην ψηφοφορία για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, δόθηκε σε όσα εκλογικά κέντρα υπάρχουν ακόμα ουρές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ, «η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00».

Είναι χαρακτηριστικό όχι μέχρι τις 20:00 οπότε και θα έκλειναν οι κάλπες ύστερα από την αρχική παράσταση που είχε δοθεί, είχαν ψηφίσει 260.000 πολίτες.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμοφής Καταστατικού και Πιστοποίησης:

«Μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες και σε πολλά Εκλογικά Τμήματα υπάρχουν μεγάλες ουρές αναμονής πολιτών που περιμένουν να ψηφίσουν. Είναι προφανές ότι η παράταση που δόθηκε ως τις 20:00 σε πολλές περιπτώσεις δεν αρκεί.Με βάση αυτά τα νέα δεδομένα, χωρίς να δοθεί άλλη γενική παράταση η ΕΔΕΚΑΠαποφάσισε ότι σε όποιο Εκλογικό Τμήμα υπάρχει κόσμος που περιμένει να ψηφίσει, η ψηφοφορία θα παραταθεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που περιμένει στην ουρά στις 20:00».

Νωρίτερα, παράταση άλλης μιας ώρας για την εκλογική διαδικασία είχαν ζητήσει οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο OPEN, η προσέλευση έχει ξεπεράσει και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Είναι ενδεικτικό ότι κάποιο στιγμή καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, κάτι που συνεπάγεται 25.000 ψήφους την ώρα. Είναι ενδεικτικό ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα τελείωσαν τα ψηφοδέλτια και έπρεπε να αποσταλούν νέα για αν συνεχίσει η διαδικασία. 

Νωρίτερα, πηγές από το ΚΙΝΑΛ εκτιμούσαν ότι μέχρι το βράδυ θα έχουν ψηφίσει συνολικά 270.000 – 280.000 πολίτες, όμως με τα νέα δεδομένα πιθανότατα θα καταρριφθεί και αυτή η αισιόδοξη πρόβλεψη. Οι πιο αισιόδοξοι αυτή τη στιγμή μιλούν ακόμα και για 300.000 ψήφους.

Έσπασε το ρεκόρ συμμετοχής του 2017

Από το πρωί έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 260.000 πολίτες στην Ελλάδα, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.000 στο εξωτερικό.

Η ψηφοφορία στην Αυστραλία έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εκλογικά κέντρα σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική.

Η ροή στις κάλπες υπολογίζεται ότι είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το 2017. 

Πότε θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα

Περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης αναμένεται να υπάρχει εικόνα για το 15% των αποτελεσμάτων, ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά περίπου 5 ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με το OPEN ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποιος υποψήφιος που να συγκεντρώσει περισσότερες από τις μισές ψήφους, επομένως αναμένεται να υπάρξει και επαναληπτικός γύρος την επόμενη Κυριακή. Ωστόσο, από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως θεωρούν ότι η αυξημένη συμμετοχή των πολιτών θα σημάνει άνοδο των ποσοστών του πρώην πρωθυπουργού.

Σε ποιες περιοχές υπάρχει αυξημένη συμμετοχή

Σύμφωνα με το OPEN, μεγάλη είναι η συμμετοχή για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, τη Δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Α’ Αθηνών. Αυτές είναι και οι περιοχές που πιθανότατα θα κρίνουν και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 32χρονη υποβλήθηκε σε καισαρική και διασωληνώθηκε – «Η φωτογραφία του παιδιού μου ήταν η δύναμή μου στη ΜΕΘ»

Νέα ομαδοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο παρέμβασης 14 μελών της ΚΕΑ με Παπαδημούλη και άλλους

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Παράταση ακόμη μιας ώρας θέλουν Παπανδρέου και Λοβέρδος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:30