search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:13
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Παγώνη: Η νόσος μπορεί να επηρεάσει πνεύμονες, καρδιά και εγκέφαλο

06.12.2021 08:29
nosokomeio_new

Τον λόγο που κατά την γνώμη της είναι σωστή η απόφαση για χορήγηση της τρίτης δόσης στους 3 μήνες εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

«Όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε», τόνισε η Ματίνα Παγώνη. Απαντώντας δε στις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, τόνισε δε θα γίνεται κάθε 4 μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών

Σχετικά με την περίοδο των Χριστουγέννων, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επισήμανε ότι οι καλεσμένοι σε ρεβεγιόν πριν επισκεφθούν κάποιο σπίτι, καλό θα ήταν να υποβάλλονται σε rapid test.  

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση αν τα εμβόλια mRNA περιέχουν νεκρά εμβρυικά κύτταρα είπε «έλεος! Ας σταματήσουν στην τεχνική του εμβολίου. Κανείς δεν μπορεί να τα καταλάβει, μόνο αυτοί που ασχολούνται με τα εμβόλια». 

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι της Όμικρον, η Μ. Παγώνη επισήμανε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια.

«Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας», υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι

Τέλος, για τα κρούσματα σε παιδιά αλλά και για την 14χρονη που κατέληξε στη Λαμία από ανακοπή ενώ νοσούσε με κορωνοϊό η Ματίνα Παγώνη σχολίασε ότι τις τελευταίες ημέρες κάποια μωράκια που νόσησαν, διασωληνώθηκαν σημειώνοντας ότι τον τελευταίο μήνα νοσούν πολλοί νέοι άνθρωποι.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι στον κορωνοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσους. Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός σήμερα: Νέα επιδείνωση με βροχές, θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις (Videos)

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σοκ στη Χαλκίδα: Ξυλοκόπησε τη σύζυγό του στη μέση του δρόμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:12